Românii nu vor mai fi luaţi prin surprindere de ninsori. CNAIR: Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă

CNAIR este pregătită pentru sezonul de iarnă, afirmă directorul general al companiei, Cristian Pistol: „Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă”.

537 afișări
Imaginea articolului Românii nu vor mai fi luaţi prin surprindere de ninsori. CNAIR: Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă

Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înţeles valoarea prevenţiei şi pregătirii. Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieţii cetăţenilor, pe lângă lângă activitatea de întreţinere şi menţinere a fiabilităţii reţelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viaţa cetăţenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situaţiile riscante şi să alocăm resursele necesare”, spune Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, după şedinta comandamentului de iarnă în urma căreia s-au analizat toate măsurile necesare pentru menţinerea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe reţeaua naţională de drumuri şi autostrăzi.

El transmite că în cazul în care CNAIR va decide închiderea unor sectoare de drumuri, decizie va ţine cont de siguranţa cetăţenilor.

Experienţa anilor trecuţi ne arată că, deşi au fost sectoare de drum pe care puteam să intervenim în continuare, viscolul, în special, reducea atât de mult vizibilitatea, încât deplasarea ar fi pus în pericol vieţile participanţilor la trafic. Din aceste motive, a fost nevoie să închidem circulaţia până când fenomenele meteo au încetat, fiindcă intervenţiile, în anumite condiţii, nu-şi mai ating scopul”, adaugă Pistol.

El aminteşte de fenomenul „freezing rain”.

Un alt fenomen, care ne obligă să închidem anumite porţiuni ale reţelei rutiere, este freezing rain, ploaie îngheţată, situaţie în care materialele antiderapante nu mai sunt eficiente. Ca atare, închidem respectivul sector de drum, până când fenomenul se opreşte şi putem relua intervenţiile, astfel încât circulaţia să fie deschisă în condiţii de siguranţă. Vreau să transmit şoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acţionând pe porţiuni de drum închise, nu înseamnă că pe acolo pot circula şi ei cu propriile vehicule, acestea neavând caracteristicile specifice utilajelor de deszăpezire”, a explicat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici