Apariţia inopinată a ministrului Pintea, în mijlocul nopţii, la un spital din provincie s-a terminat cu sancţiuni

Asistenta şefă de la secţia Neurologie a Spitalului Judeţean Constanţa a fost schimbată din funcţie, după controlul ministrului Sănătăţii, care a găsit „dezastru” în secţii, iar o asistentă din UPU şi directorul de îngrijiri au fost sancţionaţi cu avertisment, respectiv atenţionare.

7795 afișări
Imaginea articolului Apariţia inopinată a ministrului Pintea, în mijlocul nopţii, la un spital din provincie s-a terminat cu sancţiuni

Apariţia inopinată a ministrului Pintea, în mijlocul nopţii, la un spital din provincie s-a terminat cu sancţiuni

Trei din angajaţii Spitalului Judeţean Constanţa au fost sancţionaţi după ce duminică noaptea ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut o vizită inopinată în spital, declarând că a fost în secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie şi a găsit „dezastru este în secţia Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”.

Astfel, s-a dispus încetarea mandatului de asistent şef interimar pentru asistenta din Secţia Neurologie, avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa, care a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7 aprilie, iar directorul de îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii.

„Menţionăm că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancţionată până în prezent, iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al SCJU Constanţa”, arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, reprezentanţii SCJU Constanţa.

De asemenea, în secţia de Neurologie vor începe lucrări de igienizare.

„O procedură similară a avut loc şi în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul - paturi, saltele, noptiere, mese şi scaune. Facem însă precizarea că secţia Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secţiei Obstetrică Ginecologie 1”, mai arată sursele citate.

Ministrul Sorina Pintea a spus, după vizită, că a găsit „dezastru” şi „mizerie”, în special în secţia Neurologie.

„Am fost pe secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie. (…) Dezastru este în secţia Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulţumit şi de situaţia găsită în Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparţinătorii bolnavilor.

„Există aparţinători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informaţii despre pacienţii care se aflau în tratament”, a spus Pintea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici