Apelul disperat al unor medici către pacienţii cu boli grave: Învingeţi-vă teama de COVID şi căutaţi ajutorul medicilor

Medicii de la Spitalul din Arad fac un apel către pacienţii cu boli grave care amână vizita la medic de teama infectării cu SARS-CoV-2 să nu aştepte până boala evoluează.

1303 afișări
Imaginea articolului Apelul disperat al unor medici către pacienţii cu boli grave: Învingeţi-vă teama de COVID şi căutaţi ajutorul medicilor

Apelul disperat al unor medici către pacienţii cu boli grave: Învingeti-vă teama de COVID şi căutaţi ajutorul medicilor

În ultimele zile, în Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad vin pacienţi în stare gravă, cu diferite afecţiuni care impun intervenţii chirurgicale de urgenţă. Este vorba despre pacienţi care, deşi prezintă simptome de boală de câteva zile sau săptămâni, nu vin la spital până când durerea nu devine insuportabilă şi boala evoluează, dezvoltând forme mult mai grave care le pun viaţa în pericol.

„În ultima perioadă avem pacienţi care se prezintă la spital cu forme evolutive avansate şi stare generală gravă. Aceştia necesită intervenţii chirurgicale imediate şi mult mai laborioase. De asemenea, necesită mai apoi îngrijiri pe terapie intensivă iar perioada de recuperare este mult mai lungă decât în mod normal. Îi sfătuim pe concetăţenii noştri, să-şi depăşească frica, normală de altfel în această perioadă, şi să se adreseze medicilor care le stau la dispoziţie în vederea rezolvării problemelor de sănătate, înainte de apariţia complicaţiilor evolutive”, a declarat conf.univ.dr. Carmen Neamţu, medic primar chirurgie generală.

În secţiile din incinta sediului central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sunt trataţi pacienţii care nu sunt infectaţi cu virusul SARS CoV-2, iar aceştia ajung să fie internaţi în aceste secţii în urma efectuării testului RT-PCR. Până la sosirea rezultatului pacienţii sunt internaţii pe secţii pentru suspecţi.

„Unii dintre aceşti pacienţi spun că evită să vină la spital de frica infectării cu virusul SARS CoV-2. Înţelegem această teamă însă îi sfătuim pe cetăţeni, ca atunci când simt că ceva nu este în regulă în ceea ce priveşte starea de sănătate, să se prezinte la medicul de familie. Acesta le poate evalua problema de sănătate şi îi poate îndruma mai apoi către un medic specialist. În clădirea principală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, din strada Andrenyi Karoly, cu unele excepţii, am păstrat secţiile non-COVID pentru ca arădenii cu alte afecţiuni să poată fi trataţi în siguranţă. Avem circuite separate, tocmai pentru a evita intersectarea pacienţilor infectaţi cu SARS Cov-2 cu pacienţii cu alte afecţiuni. Din păcate acest virus există şi va exista de acum încolo însă nu trebuie să ne determine să neglijăm alte probleme de sănătate care pot duce la forme grave”, a precizat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici