Aplicaţie pentru a dona biciclete copiilor refugiaţi. „Riding the rainbow” s-a născut într-un garaj din Luxemburg

Proiectul se numeşte Riding the Rainbow şi s-a născut într-un garaj, cu obiectiv de a oferi un zâmbet fetelor şi băieţilor care au fugit de ororile războiului şi de a oferi refugiaţilor noi oportunităţi, creând o reţea de solidaritate.

159 afișări
Imaginea articolului Aplicaţie pentru a dona biciclete copiilor refugiaţi. „Riding the rainbow” s-a născut într-un garaj din Luxemburg

Numele a fost sugerat de emoţia unei mame ucrainene, când fericirea a luminat chipul fiului ei, în faţa unui cadou neaşteptat. Instrumentul este o aplicaţie uşor de utilizat (Apple Store: https://apps.apple.com/it/app/riding-rainbow/id1640246025, Google Play: https://play.google.com/store/apps /details ?id=com.riding_rainbow) care îţi permite să dăruieşti biciclete, scutere, echipamente sportive, dar şi instrumente muzicale pe care nu le mai folosim sau pe care dorim să le dăruim. Un gest care capătă o valoare şi mai semnificativă în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Iniţiativa a luat naştere la Luxemburg, la sfârşitul lunii februarie trecute, când în zilele imediat următoare invadării Ucrainei de către armata rusă, milioane de oameni au ieşit din graniţele ţării atacate, transformându-se într-un râu care se ramifica în toată Europa.

„Aveam câteva biciclete stând acolo în garaj, aşteptând un nou proprietar, aşa că am postat pe Facebook: întâlnirea cu acest tip ucrainean, care a venit cu familia sa să ia bicicleta a fost atât de emoţionantă, ne-a îmbogăţit pe mine şi pe băieţi atât de mult încât m-am hotărât să încep să împart biciclete din garajul meu, să transfer această bucurie de a dărui şi întâlni tuturor. Toţi au fost traumatizaţi de a trebui să-şi părăsească casele, totul în urma lor, dar a avea din nou o bicicletă le-a oferit o conexiune cu viaţa pe care o lăsaseră în urmă”, spune Emanuele Santi, co-fondatorul şi preşedintele Afrilanthropy, un ONG promotor al iniţiativei.

Familia le-a cerut prietenilor şi cunoscuţilor să aducă biciclete şi scutere uzate, oferind garajul de birouri din Luxemburg ca centru de colectare şi distribuţie. În doar câteva săptămâni, garajul a devenit un punct de întâlnire pentru rezidenţii şi familiile ucrainene: peste 200 de biciclete, scutere şi skateboard-uri au fost livrate cât mai mulţi copii care solicită azil sau cu statut de refugiat în Luxemburg (care provin şi din Afganistan sau Mali).

Curând, s-au alăturat şi alte familii care la rândul lor şi-au deschis garajele ca centre de colectare, 5 în toată ţara. Pentru a facilita întâlnirea directă dintre donator şi beneficiar, a luat naştere aplicaţia Riding the Rainbow.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici