Aproape 2,3 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Maria Mare

Aproape 2,3 milioane de români îşi sărbătoresc, duminică, onomastica de Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, în vreme ce peste 1.300 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura liniştea publică la manifestările religioase organizate în week-end.

38 afișări
Imaginea articolului Aproape 2,3 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Maria Mare

Aproape 2,3 milioane de români îşi aniversează onomastica de Sf. Maria Mare

Peste 400.000 de bărbaţi, majoritatea purtând numele de Marian (peste 300.000), îşi vor celebra onomastica duminică, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Totodată, vor fi sărbătoriţi peste 100.000 de bărbaţi cu numele Marin, peste 3.000 de Marinică şi aproape 165 de Marinache.

Dintre cele aproape 1,9 milioane de femei sărbătorite în aceeaşi dată, cele mai multe se numesc Maria (aproape 1,4 milioane), urmate de Mariana (peste 270.000), Marioara (aproape 65.000), Marinela (peste 50.000), Mioara (peste 30.000), Marina (aproape 25.000) sau Mariela (aproape 585).

În plus, peste 1.300 de poliţişti au fost mobilizaţi în weekend, în toată ţara, pentru desfăşurarea în siguranţă a manifestărilor religioase, potrivit Poliţiei Române.

Sâmbătă şi duminică, în aproape o sută de biserici şi mânăstiri vor avea loc slujbe şi manifestări culturale, la care sunt asteptaţi peste o mie de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici