Video Poliţiştii protestează la Cotroceni. Ameninţă că nu vor pleca până când Băsescu nu va veni să discute cu ei

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" Toader Paraschiv, care a participat la discuţiile de la Palatul Cotroceni, a declarat că protestul nu va fi încheiat până când preşedintele nu va veni să discute cu ei, precizând că nu vrea să îşi imagineze ce s-ar putea întâmpla dacă şeful statului nu va veni vineri.

139 afișări

Toader Paraschiv le-a spus protestatarilor că a discutat cu consilierii Pişcociu şi Crişan, dar că delegaţia care a participat la negocieri a cerut ca preşedintele Traian Băsescu să vină la discuţii, pentru că altfel ei nu pleacă din faţa sediului Preşedinţiei.

El a mai spus că liderii sindicali care au participat la discuţii le-au comunicat celor doi consilieri că dacă nu sunt specialişti în problemele invocate, să-l cheme pe preşedinte.

La întrebarea sindicaliştilor unde este Traian Băsescu, cei doi consilieri ar fi răspuns că nu cunosc dacă acesta este în Palatul Cotroceni, le-a mai spus Paraschiv participanţilor la protest.

"Vrem să arătăm neputinţa preşedintelui. Să ceară demisia primului ministru. Ori demisia, ori să vină cu măsuri coerente, nu să rezolve problemele pe sub uşă, cu consilieri care nu au habar de legislaţie", a afirmat Toader.

Întrebat ce vor face protestarii dacă preşedintele Traian Băsescu nu vine să discute cu ei, Paraschiv a răspuns: "Nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru".

Manifestanţii au ajuns la Statuia Leu, după ce timp de cinci minute au huiduit, înjurat şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, în faţa intrării oficiale a Palatului Cotroceni.

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandameriei Capitalei, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că deşi din Piaţa Victoriei porniseră în marş aproximativ 6.000 de persoane, acestora li s-au mai alăturat, pe traseu, alţi 1.500-2.000 de protestatari.

Aceştia au ajuns la Statuia Leu în jurul orei 13.50.

"La puşcărie!", "Jos Băsescu", "Ieşi afară jigodie ordinară", "Demisia" - au fost lozincile strigate de poliţiştii protestatari şi cei solidari lor.

Protestatarii s-au oprit, la ora 13.15, la intrarea oficială, unde sunt concentrate forţe importante de jandarmi.

Manifestanţii au aruncat cu sticle, caschete şi lumânări.

Maşini ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Jandarmeriei se află la locul Cotroceni, unde 6.000-7.000 de manifestanţi protestează spontan, dintre aceştia majoritatea fiind poliţişti.

Şeful statului nu se află în Palatul Cotroceni, au declarat surse oficiale.

Traficul rutier în Capitală rămâne restricţionat doar în faţa Palatului Cotroceni, pe Bulevardul Geniului, celalalte artere blocate fiind redeschise traficului, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, Ioana Preda.

Ioana Preda a spus că mai sunt restricţii pe sectorul dintre Răzoare şi Şoseaua Cotroceni, dar că şi Şoseaua Cotroceni va fi redeschisă în cel mai scurt timp.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că poliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat nişte reguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici