Arad: Al doilea deces înregistrat la un pacient infectat cu virusul AH1N1

Un al doilea deces a fost înregistrat în Arad, la un pacient infectat cu virusul pandemic AH1N1, care a murit duminică seară, după ce a fost internat o săptămână la Terapie Intensivă, medicii afirmând că organele vitale au cedat pe rând din cauza complicaţiilor cauzate de gripă.

289 afișări
Imaginea articolului Arad: Al doilea deces înregistrat la un pacient infectat cu virusul AH1N1

Arad: Al doilea deces înregistrat la un pacient infectat cu virusul AH1N1 (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, victima este un bărbat de 38 de ani care fusese internat la începutul săptămânii trecute, fiind confirmată de Institutul Cantacuzino infectarea cu AH1N1.

Medicii spun că virusul a cauzat complicaţii care au făcut ca organele vitale să cedeze pe rând.

”Cauza decesului a fost insuficienţa multiplă de organe”, a precizat directorul medical al SCJU, Adrian Wiener.

Pacientul este al doilea cu gripă care a decedat în Arad, după ce un alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, a murit în urmă cu aproximativ două săptămâni. Ambii pacienţi aveau afecţiuni preexistente infectării cu AH1N1, între care obezitate morbidă, medicii afirmând că acesta este motivul pentru care organismele celor doi nu au făcut faţă virusului.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad afirmă că nu au fost confirmate alte îmbolnăviri de gripă, până în acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici