Aradul cere UE 10 milioane de euro pentru iluminat stradal cu lămpi solare

Primăria Arad va solicita zece milioane de euro din fonduri europene nerambursabile pentru un proiect care prevede instalarea în oraş de lămpi solare, care să asigure iluminatul ecologic pe timp de noapte, studiul de fezabilitate al proiectului fiind finalizat.

240 afișări
Imaginea articolului Aradul cere UE 10 milioane de euro pentru iluminat stradal cu lămpi solare

Aradul cere UE 10 milioane de euro pentru iluminat stradal cu lămpi solare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul are în vedere extinderea iluminatului stradal pe străzile de la periferie, pe şoseaua de centură, în 70 de locuri de joacă pentru copii, pe alei pietonale şi pe o pistă pentru biciclişti care va fi construită. Acestea ar urma să fi iluminate ecologic, folosindu-se energia solară, cu ajutorul unor lămpi cu leduri şi cu panouri fotovoltaice.

"Va fi o economie substanţială la energie electrică provenită din clasicele surse poluante. Pe timpul zilei, acumulatorii lămpilor se încarcă cu energia solară, având capacitatea de a asigura iluminatul pe întreg parcursul nopţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.

Studiul de fezabilitate a fost finalizat şi urmează să fie supus aprobării consilierilor locali.

Municipalitatea va solicita fonduri europene neramburasbile pentru acest proiect, prin Programul Operaţional Regional 2007-2010, domeniul de finanţare "Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici