Arhiepiscopia Tomisului: Bărbatul cercetat pentru relaţii sexuale cu minori este un fost călugăr

Bărbatul de 34 de ani din Medgidia cercetat de poliţişti după ce ar fi plătit doi adolescenţi să întreţină relaţii sexuale orale cu el este un fost călugăr, stareţ al mănăstirii din localitatea constănţeană 23 August, în prezent caterisit şi exclus din monahism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1086 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopia Tomisului: Bărbatul cercetat pentru relaţii sexuale cu minori este un fost călugăr

Arhiepiscopia Tomisului: Bărbatul cercetat pentru relaţii sexuale cu minori este un fost călugăr (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, Nicolae Sima de 34 de ani, din Medgidia, a fost stareţ al Mănăstirii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" şi "Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion" din localitatea 23 August, în perioada 1 septembrie 2006 - 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie.

Bărbatul a fost exclus însă din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea-voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei credinţe ale închinătorilor şi pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare minuni.

"El le mai prezenta credincioşilor o serie de aşa-zise moaşte a unor sfinţi, pe care le-ar fi adus de la Kiev, dar pe care nu le-a putut proba niciodată. De asemenea, fostul călugăr Macarie organiza şi unele false slujbe de exorcizare, cu sprijinul unor acoliţi, care se dădeau a fi posedaţi de diavol, cu scopul de a-i induce în eroare pe oamenii de bună credinţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Alin Boc.

El a mai spus că după ce Nicolae Sima a fost exclus din viaţa călugărească, nemaiavând posibilitatea de a se integra într-o mănăstire ortodoxă din cadrul Patriarhiei Române, s-ar fi adresat, ca şi alţi foşti preoţi caterisiţi din Biserica Ortodoxă Română, unei structuri bisericeşti necanonice din Italia, "adică nerecunoscută de către nicio Biserică Ortodoxă autocefală, intitulată pompos şi abuziv Mitropolia Ortodoxă de Milano şi Aquilea, care probabil l-a şi racolat drept slujitor".

"Subliniem că după 10 noiembrie 2008 numitul Sima Nicolae-Macarie nu a mai avut nicio legătură ca slujitor sau monah cu Biserica Ortodoxă Română şi eparhia noastră", a precizat părintele Alin Boc.

Nicolae Sima este cercetat de poliţilti, în stare de reţinere, după ce a plătit doi adolescenţi, de 14 ani şi 17 ani, pentru a întreţine relaţii sexuale orale.

Potrivit poliţilor, fapta a ieşit la iveală, miercuri, când cei doi adolescenţi din comuna Tortomanu s-au lăudat la şcoală că au bani şi le-au povestit colegilor cum au procedat ca să facă rost de ei.

Povestea celor doi a fost aflată însă şi de un profesor care a alertat Poliţia.

Ulterior, bărbatul a fost identificat şi a fost dus pentru audieri la sediul Parchetului Medgidia. El recunoscut în faţa anchetatorilor că le-a dat bani celor doi copii pentru a întreţine relaţii sexuale orale, fapta petrecându-se pe un câmp. El a mai spus că această faptă nu este singulară, întrucât ar mai fi plătit şi alţi copii pentru acelaşi lucru.

De asemenea, bărbatul le-a spus poliţiştilor că a absolvit Teologia în anul 2006 şi că în prezent este stareţ la o mănăstire din Milano.

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă spusele bărbatului sunt adevărate, pe numele său fiind întocmit dosar de cercetare penală sub acuzaţia de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor.

Poliţiştii au luat legătura şi cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, care vor demara o anchetă socială la domiciliile celor doi minori şi vor stabili şi dacă aceştia au nevoie de consiliere psihologică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici