Video Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanu, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise după gratii - FOTO & VIDEO

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanu, este audiat marţi în calitate de martor la DNA în dosarul privind cărţile scrise după gratii de deţinuţi, după ce a girat o carte scrisă de Gigi Becali în închisoare.

972 afișări

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanu, a ajuns marţi dimineaţă la sediul DNA şi a refuzat să facă vreo declaraţie înainte de audieri.

Arhiepiscopul Tomisului este audiat în calitate de martor în dosarul privind cărţile scrise după gratii de deţinuţi pentru reducerea pedepselor. Teodosie Snagoveanu a girat cartea "Muntele Athos, patria ortodoxiei" scrisă de Gigi Becali în perioada în care era încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

În acelaşi dosar a fost audiat luni şi Mitropolitul Ardealului.

"Înalt Preasfinţia Sa nu a avizat cartea ci a binecuvântat-o. Nu există carte care apare în Biserică să nu apară cu binecuvântarea unui ierarh. Un părinte de la Muntele Athos a mers la Înalt Preasfinţia Sa să îi dea o binecuvântare lui George Becali să scrie o carte. Nu s-a pus problema să aibă o contravaloare. Singurul lucru a fost să primească o carte scrisă de domnul Becali. Nici nu se pune problema să fie sponsorizari, bunuri sau donaţii exacerbate. Pentru acea binecuvântare nu s-a dat nimic. Domnul George Becali nu a fost cel care a cerut ci au cerut cei de la Athos care au scris cartea, că este un coautorat. Este titlul autorului însă corectura grafica, textul şi tot ce e acolo a aparţinut călugărilor de acolo. Binecuvântarea s-a dat pentru scrierea lucrării. Cartea nu era scrisă. Când s-a dat binecuvântarea domnul Becali o poate folosi unde vrea. Nu această lucrare este cea care face obiectul cercetării, sunt vreo cinci sau şase lucrări în dosar", a declarat avocatul Daniel Ionaşcu după audierea lui Laurenţiu Strezea, Mitropoltul Ardealului.

Becali a scris cinci cărţi în perioada în care s-a aflat încarcerat la Poarta Albă: "Muntele Athos, patria ortodoxiei", "Steaua şi Becali", "Becali şi politica. Începuturile", "Iubirea milostivă şi mântuitoare", "Becali Parlamentul Europei şi Parlamentul României".

Omul de afaceri a fost audiat în data de 8 iunie, la sediul DNA, în dosarul deschis de procurori în luna ianuarie privind cărţile scrise de deţinuţi, lucrări pe baza cărora unele persoane condamnate au obţinut zile de libertate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici