Augustin Lazăr îşi încheie mandatul în aceeaşi zi cu Tudorel Toader: Am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat

Augustin Lazăr transmite, joi, la încheierea mandatului de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), că a îndeplinit obiectivele pe care şi le-a asumat la preluare, menţionând printre acestea soluţionarea dosarelor istorice.

320 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr îşi încheie mandatul în aceeaşi zi cu Tudorel Toader: Am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat

Augustin Lazăr îşi încheie mandatul în aceeaşi zi cu Tudorel Toader: Am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat

"Am avut onoarea şi responsabilitatea ca, timp de trei ani, să conduc Ministerul Public, deţinând cea mai înaltă funcţie pe care o poate atinge un procuror de carieră. La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către cetăţeni, pentru că – în calitate de magistrat – m-am aflat în serviciul public. Cetăţenilor României doresc să le transmit că am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat la preluarea mandatului de procuror general. În momentul de faţă, Ministerul Public este o instituţie modernă, întărită, capabilă să îşi îndeplinească rolul constituţional, acela de a reprezenta, în activitatea judiciară, interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor", transmite Augustin Lazăr, în mesajul de încheiere a mandatului.

Procuror general menţionează în mod deosebit, ca obiectiv îndeplinit, soluţionarea dosarelor istorice, o restanţă majoră a Ministerului Public, atât în sensul necesităţii stabilirii adevărului judiciar cât şi ca o datorie vizând restituirea adevărului istoric.

"La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în al doilea rând, către tânăra generaţie de procurori, căreia îi adresez îndemnul de a profita de numeroasele oportunităţi de perfecţionare profesională, pentru că garanţia independenţei ne este dată prin lege, dar este consolidată prin competenţă şi respectarea standardelor de etică şi integritate profesională. În încheiere, doresc să transmit opiniei publice să aibă încredere în capacitatea Ministerului Public de a-şi îndeplini rolul constituţional, să aibă încredere în justiţie, ca factor determinant pentru modernizarea societăţii româneşti şi consolidarea statului de drept", conchide Augustin Lazăr.

Mandatul lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) se încheie pe 27 aprilie. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a desemnat deja ca procuror general interimar pe Bogdan Licu, adjunctul lui Lazăr. La Ministerul Justiţiei este în plină desfăşurare cea de-a doua procedură de selecţie a unui nou procuror general, joi fiind ultima zi de depunere a candidaturilor. Până acum, şi-au depus candidaturile procurorii Gabriela Scutea şi Ionel Corbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici