Autorităţile din Buzău, în alertă: O femeie a sunat la 112 după ce s-a întors din Italia / În ce stare se află pacienta

  • O şedinţă de urgenţă a fost convocată, duminică seara, la Prefectura Buzău după ce o femeie, întoarsă din Italia, a sunat la 112
  • Aceasta a anunţat că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus, transmite corespondentul MEDIAFAX
  • Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău
4989 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Buzău, în alertă: O femeie a sunat la 112 după ce s-a întors din Italia / În ce stare se află pacienta

Sursa: Profimedia Images

Femeia a apelat servicul de urgenţă 112 imediat după ce a coborât din autocarul cu care s-a întors în România din Italia. Ea a anunţat a intrat în contact cu o altă conaţională, care avea grijă de o bătrână internată într-un spital aflat în carantină din cauza coronavirusului, au afirmat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Prefecturii Buzău.

Acea româncă ar fi acuzat stări febrile şi speriată, buzoianca, a alertat autorităţilor.

Autocarul a fost oprit în Buzău, urmând ca toate instituţiile implicate, în cadrul şedinţei convocate, să stabilească măsurile care trebuie luate.

Între timp, femeia din Buzău a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, secţia de boli infecţioase, unde este investigată medical.

Arafat: Pacienta din Buzău nu are nicio problemă la acest moment. Este asimptomatică

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, duminică seara, că femeia care a apelat serviciul de urgenţă 112 la momentul în care a coborât din autocarul cu care a călătorit din Italia mu are coronavirus, ea fiind, la acest moment, asimptomatică.

„Doamna nu are nicio problemă la acest moment. E asimptomatică. Ea a călătorit tot drumul şi când s-a oprit microbuzul, ea a sunat la 112 şi a spus că a avut contact cu o persoană din Italia. E clar că ea trebuia să declare acest lucru când a pornit din Italia, nu când a ajuns la Buzău. Aceasta nu e o atitudine corectă. Vedem mulţi oameni care fac acest lucru. Când a apărut această boală în China, China a luat nişte măsuri foarte serioase de carantinare a zonelor în care populaţia e afectată. A luat măsuri pentru a limita răspândirea ei. Atunci a introdus carantina pentru zonele deja afectate”, a explicat, la Antena 3, Raed Arafat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici