Avertisment de la ASF: Asigurările RCA se vor scumpi, dacă se suspendă contractele în timpul pandemiei

  • ASF avertizează Guvernul că poliţele RCA viitoare vor fi mai scumpe dacă se vor suspenda în această perioadă
1162 afișări
Imaginea articolului Avertisment de la ASF:  Asigurările RCA se vor scumpi, dacă se suspendă contractele în timpul pandemiei

Avertisment de la ASF: Asigurările RCA se vor scumpi, dacă se suspendă contractele în timpul pandemiei

Autoritatea de Supraveghere Financiară a trimis joi, 16 aprilie, către Guvern şi Ministerul Transporturilor un proiect care planifică suspendarea contractelor RCA pe perioada stării de urgenţă pentru anumite firme afectate de pandemie, potrivit HotNews.ro.
 
Alături de acest proiect, ASF avertizează că preţurilor contractelor RCA ar putea creşte, din cauza suspendării.
 
„Totodată, atragem atenţia că această măsură a suspendării contractelor RCA ar putea avea ca efect creşterea primelor de asigurare RCA la nivelul întregii pieţe din România, ca urmare a necesităţii transferării costurilor suspendării contractelor RCA în costurile viitoarelor cotracte încheiate sau ca urmare a necesităţii de suplimentare a costurilor de finanţare a Fondului naţional de protecţie, rezultate din eventuala creştere a despăgubirilor acordate de către BAAR în urma producerii unor evenimente în care ar putea fi implicate vehicule neasigurate sau cu contracte RCA suspendate.", se arată în comunicarea ASF către Ministerul Transporturilor, conform HotNews.ro
 
ASF recomandă ca măsura de suspendare a contractelor RCA să fie aplicată doar pe o perioadă scurtă, respectiv în timpul stării de urgenţă, deoarece, în caz contrar, ar putea urma sancţiuni din partea Comisiei Europene.
 
„Emiterea şi punerea în aplicare a unei proceduri de suspendare a contractului RCA ar reprezenta încălcare a legislaţiei europene, condiţii în care România ar putea fi supusă de către Comisia Europeană unei noi cauze de infringement”, scrie în documentul ASF. 
 
ASF a transmis Guvernului un proiect care permite suspendarea contractelor RCA fără depunerea plăcuţelor de înmatriculare.
 
Cei care vor solicita suspendarea contractului RCA vor trebui să declare pe proprie răspundere că autovehiculul/autovehiculele îndeplineşte/îndeplinesc toate cele 3 condiţii:
 
a) autovehiculul/autovehiculele se află pe teritoriul României;
b) autovehiculul/autovehiculele a/au fost imobilizat/e într-un spaţiu delimitat, în afara domeniului public;
c) autovehiculul/autovehiculele nu a/nu au produs daune începând cu data instituirii stării de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici