Avertizare cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud

Râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş şi Someşul Mare, din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud, sunt sâmbătă, până la ora 16.00, sub avertizare cod galben de inundaţii.

178 afișări
Imaginea articolului Avertizare cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud

Avertizare cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie se pot produce pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş şi Someşul Mare, din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud.

Avertizarea cod galben de inundaţii a fost emisă în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele nouă ore, a celor prognozate şi a cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte, a precizat INHGA.

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Lăpuş, Iza şi Tur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici