Avocat, despre cazul tinerei care a căzut din autobuz pe geam, la Ploieşti: Vom cere despăgubiri

Avocatul adolescentei care a căzut dintr-un autobuz din Ploieşti după ce geamul s-a desprins acuză că ancheta bate pasul pe loc şi face un apel pe Facebook pentru identificarea martorilor,fata nefiind audiată încă de politişti din cauza stării de sănătate precare,transmite corespondentul MEDIAFAX.

754 afișări
Imaginea articolului Avocat, despre cazul tinerei care a căzut din autobuz pe geam, la Ploieşti: Vom cere despăgubiri

Avocat, despre cazul tinerei care a căzut din autobuz pe geam, la Ploieşti: Vom cere despăgubiri

Avocatul Anca Păun, face apel pe Facebook pentru identificarea martorilor accidentului care a avut loc în 9 ianuarie şi în urma căruia o adolescentă a căzut dintr-un autobuz al societăţii publice de transport în comun din Ploieşti, pe geamul care s-a desprins în timpul mersului.

„Am nevoie, oameni buni, de ajutorul vostru. Martori din acea zi. Martori majori de preferat. Mulţumesc”, scrie Anca Păun.

Aceasta a povestit întregul eveniment şi atrage atenţia că nici Poliţia Prahova, nici nici regia de transport din Ploieşti nu a fost la spital să o viziteze pe tânără, care a fost în comă.

„O tânără era cu rudele pe scaun iar autobuzul se afla la Petrolul, staţia cu spitalul. Fata s-a ridicat pentru a face loc unei alte rude ce se afla pe un alt scaun. Geamul de care s-a sprijinit s-a desprins apoi, imediat s-a făcut cioburi. Şoferul autobuzului, cu căsti la urechi, n-a auzit nimic, pornind autobuzul. Fata a căzut prin geamul spart al autobuzului aflat în mers. În cap. Şoferul a crezut că e o sacoşă căzută. Norocul fetei cu un echipaj de poliţie aflat în spate care a alertat cu mijloace acustice şi luminoase şoferul autobuzului. Autovehiculul trecuse de inspecţia tehnică în urmă cu două luni, iar prin februarie anul 2018 se schimbase geamul autobuzului din care fata a căzut în timpul mersului la Ploieşti. Medicii au fost chemaţi după ce tânăra a ajuns pe carosabil, ea fiind dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Poliţia NU a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală. ACUM se fac doar verificări”, scrie avocatul.

Potrivit acesteia, după ce va fi eliberat certificatul medico-legal, vor fi cerute despăgubiri.

„După ce vom avea un certificat medico legal vom putea formula plângerea penală. Tanăra a suferit un traumatism lombar şi un traumatism cranio-cerebral. Coma a intervenit pre-operator. A fost într-o stare foarte gravă. Fata NU se poate ridica din pat. IPJ Prahova nu s-a deranjat, dar nici regia de transport din Ploieşti s-o viziteze la spital, din 9 ianuarie copila fiind tot acolo”, scrie avocatul în postarea făcută pe Facebook.

Aceasta este de părere că este vorba de culpa exclusivă a societăţii de transport.

„Cred că este culpa exclusivă a acestei societăţi de transport care din punctul meu de vedere se face vinovată de săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă pentru că trebuia să prevadă aceste nenorociri. Sigur că vom cere despăgubiri”, a declarat Păun.

La rândul său, biroul de presă al Poliţiei Prahova, a precizat că fata nu a fost audiată din cauza stării de sănătate, în cauză fiind deschis un dosar penal.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, dosarul penal fiind întocmit de la data producerii accidentului. De asemenea, precizăm că tânăra nu a fost audiată până în prezent, întrucât s-a ţinut cont de recomandările medicale, având în vedere starea ei postoperatorie”, arată Poliţia Prahova.

Tânăra a fost externată abia miercuri din spital, fiind obligată să stea o lună la pat.

„Are fisură la coloană, are la spate fisură la cap şi operată pe partea stângă în faţă. A fost în stare gravă. Trebuie să stea la pat cel puţin o lună de zile de-aici încolo”, a declarat mama tinerei, Roxana Dumitru.

Directorul societăţii de transport, Nae Alexandri, a precizat, la momentul producerii accidentului, că şi la nivelul societăţii a fost începută o anchetă, deoarece autobuzul a fost implicat, în trecut, într-un accident, iar acum şase luni a fost reparat, într-un service.

Adolestenta are 17 ani şi este din Bertea însă învaţă la un liceu din Buşteni. Anul acesta urma să dea bacalaureatul însă din cauza stării de sănătate se gândeşte să îngheţe anul şcolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici