Avocată din Baroul Iaşi, reţinută pentru trafic de influenţă alături de alte trei persoane

O avocată din cadrul Baroului Iaşi, un administrator de firmă, precum şi alte două persoane au fost reţinute, marţi seară, de procurorii DNA, surse din rândul anchetatorilor afirmând că avocata este acuzată de trafic de influenţă în legătură cu o licitaţie.

116 afișări
Imaginea articolului Avocată din Baroul Iaşi, reţinută pentru trafic de influenţă alături de alte trei persoane

Avocată din Baroul Iaşi, reţinută pentru trafic de influenţă alături de alte trei persoane (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Avocata Liliana Cremeniţchi din cadrul Baroului Iaşi a fost reţinută în baza unei ordonanţe emise de procurorii DNA, ea fiind acuzată de trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, tot pentru 24 de ore, administratorul firmei Apopi&Blumen din Iaşi, Gheorghe Apopi, precum şi alte două persoane -Gheorghe Nicolae Hogaş şi Ionuţ Dragoş Dascălu.

Aceleaşi surse au precizat că ancheta ar viza traficul de influenţă pe care avocata l-ar fi făcut asupra a doi judecători ieşeni în legătură cu un dosar referitor la o licitaţie.

Cele patru persoane reţinute de procurorii DNA au fost prezentate marţi seară, în jurul orei 21.30, în faţa judecătorilor Curţii de Apel din Iaşi, care urmau să decidă asupra emiterii mandatelor de arestare pentru 29 de zile. Instanţa a hotărât acordarea unui nou termen de judecată pentru miercuri dimineaţă, cele patru persoane fiind duse în arestul Poliţiei ieşene.

Decanul Baroului de Avocaţi Iaşi, Adrian Ioan Mogoş, a afirmat că a primit de la DNA o adresă oficială privind declanşarea urmăririi penale în cazul avocatei Liliana Cremeniţchi şi reţinerea acesteia pentru 24 de ore, adăugând însă că nu deţine amănunte legate de acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici