Avocatul Dan Chitic: Vom face toate demersurile pentru apărarea drepturilor şi libertăţii lui Roşca Stănescu

Dan Chitic, unul dintre avocaţii lui Sorin Roşca Stănescu, a declarat miercuri, după ce l-a vizitat pe acesta la Penitenciarul Rahova, că vor fi făcute toate demersurile, atât pe plan intern, cât şi internaţional, pentru apărarea drepturilor şi libertăţii senatorului.

571 afișări
Imaginea articolului Avocatul Dan Chitic: Vom face toate demersurile pentru apărarea drepturilor şi libertăţii lui Roşca Stănescu

Sorin Roşca Stănescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Strategia legată de aceste demersuri, a adăugat Chitic, va fi pusă la punct împreună cu avocatul care l-a apărat pe Roşca Stănescu în dosarul Rompetrol.

Dan Chitic a mai spus că singurul mesaj public transmis de clientul său din închisoare este acela că "adevărul va ieşi la iveală şi în acest dosar".

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost încarcerat, marţi seară, la Rahova după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol.

Într-un comunicat remis presei înainte de a se preda la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, senatorul şi-a susţinut în continuare nevinovăţia faţă de implicarea sa în dosar Rompetrol. "În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi în scris, unora dintre noi, cei implicaţi în achiziţionarea actiunilor pe bursă, că prezumtiva infracţiune s-a prescris. Am fost întrebaţi dacă dorim să uzăm de prescripţie. Toţi, inclusiv eu, am declarat că nu şi că dorim să ne judecăm până la capăt", a spus el.

Sorin Roşca Stănescu a primit un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Pedepsele au fost contopite şi s-a adăugat un spor de patru luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici