Victor Babiuc ar putea fi eliberat condiţionat. Avocat: Babiuc va putea părăsi marţi penitenciarul, după ce se comunică decizia instanţei

Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, aflat în detenţie din 21 mai, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, ar putea fi eliberat condiţionat, cererea lui în acest sens fiind admisă de Judecătoria Găeşti.

339 afișări
Imaginea articolului Victor Babiuc ar putea fi eliberat condiţionat. Avocat: Babiuc va putea părăsi marţi penitenciarul, după ce se comunică decizia instanţei

Victor Babiuc (Imagine: Adel Haddad/ Mediafax Foto)

Decizia Judecătoriei Găeşti a fost atacată cu recurs de procurori la Tribunalul Dâmboviţa, a cărui hotărâre va fi definitivă în acest caz.

Cererea lui Babiuc a fost formulată în condiţiile în care el are 75 de ani, iar Codul penal prevede ca bărbaţii condamnaţi în vârstă de cel puţin 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani.

Avocat: Babiuc va putea părăsi marţi penitenciarul, după ce se comunică decizia instanţei

Avocatul fostului ministru al Apărării Victor Babiuc a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că acesta va fi eliberat din penitenciar marţi, după ce instanţa va transmite unităţii de detenţie, respectiv Penitenciarului Găeşti, decizia prin care s-a admis cererea de eliberare condiţionată.

Avocatul Mihail Furtună a precizat că trebuie îndeplinite o serie de proceduri până la eliberarea efectivă a lui Babiuc.

Un oficial din Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti a declarat, luni, tot pentru MEDIAFAX, că instituţia nu va contesta decizia din 19 decembrie a Judecătoriei Găeşti prin care s-a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Babiuc, astfel că aceasta a rămas definitivă şi poate fi pusă în executare.

Babiuc a fost întemniţat în 21 mai, el fiind încarcerat mai întâi la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava şi, ulterior, la Penitenciarul Găeşti.

În iulie, instanţa a decis că fostul ministru al Apărării poate executa pedeapsa în regim deschis.

Alături de Babiuc, în dosarul schimbului de terenuri au fost condamnaţi de instanţa supremă, în 20 mai, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici