BAC 2015, a doua sesiune: Peste 29.000 de absolvenţi au susţinut, vineri, ultima probă scrisă

Peste 29.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, vineri, ultima probă scrisă din sesiunea a doua de bacalaureat, rezultatele examenului urmând să fie afişate pe 1 septembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

425 afișări
Imaginea articolului BAC 2015, a doua sesiune: Peste 29.000 de absolvenţi au susţinut, vineri, ultima probă scrisă

BAC 2015, a doua sesiune: Peste 29.000 de absolvenţi au susţinut, vineri, ultima probă scrisă (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al instituţiei, 29.589 de absolvenţi de clasa a XII-a au participat vineri la proba la alegere a profilului şi specializării (biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică şi argumentare, psihologie şi sociologie), din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2015.

La ultima probă scrisă au fost înscrişi 36.717 de candidaţi, dar 7.128 dintre aceştia nu s-au prezentat.

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Educaţiei, au fost eliminaţi din examen 37 de candidaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, 1 septembrie (până la ora 16:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a început pe 17 august, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 21 august. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici