BACALAUREAT 2013: SUBIECTELE la matematică şi istorie - FOTO

Candidaţii la examenul de BACALAUREAT susţin astăzi proba scrisă obligatorie a profilului, majoritatea dintre aceştia alegând disciplinele MATEMATICĂ şi ISTORIE.

7483 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013: SUBIECTELE la matematică şi istorie - FOTO

BACALAUREAT 2013: Candidaţii susţin astăzi proba scrisă obligatorie a profilului (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Pentru proba obligatorie a profilului la BACALAUREAT s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte vor da examenul la MATEMATICĂ - 136.964, iar 37.965 vor susţine proba la ISTORIE.

SUBIECTELE LA BACALAUREAT LA MATEMATICĂ

SUBIECTELE LA BACALAUREAT LA ISTORIE

BACALAUREATUL 2013 a început cu proba orală la limba română, iar ultima probă este programată pe 5 iulie, anul acesta fiind înscrişi la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promoţia actuală, în scădere faţă de ultimii ani.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. După rezolvarea constestaţiilor, se vor afişa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

BACALAUREATUL din acest an a declanşat un scandal după ce şapte candidaţi de la Liceul Bolintineanu au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi - copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile etc. - care indică tentativa de fraudă la proba de limba şi literatura română, susţinută luni, a anunţat marţi ISMB. "Dovezile au fost găsite în timpul percheziţiei corporale realizate de ofiţerii de Poliţie, care au descins în centrul de examen şi consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenţi prezenţi la examen", au precizat reprezentanţii ISMB.

Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la BACALAUREAT, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marţi de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici