BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Vezi rezultatele pe judeţe

Centrele de examinare din ţară au afişat, duminică, primele rezultate ale celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat. Pot fi depuse şi eventuale contestaţii, care urmează să fie rezolvate în intervalul 5 - 6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.

17204 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Vezi rezultatele pe judeţe

BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Promovabilitatea la a II-a sesiune de Bacalaureat a fost de 16,06 la sută, raportat la numărul de candidaţi înscrişi nu la cei prezenţi, numărul celor care au luat examenul fiind de 17.778, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

  • Alba - 17,35%

Doar 17,35 la sută dintre elevii din Alba care au susţinut examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune au reuşit să promoveze, iar în patru licee din judeţ niciun candidat nu a obţinut medie de trecere.

  • Arad - 16,7%

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 16,71 la sută în judeţul Arad, conform rezultatelor afişate, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), cele mai slabe rezultate fiind obţinute de cei care au urmat învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

  • Argeş - 15,91%

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Argeş este de 15,91 la sută, apropiată de rezultatele de la examenul de bacalaureat din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 19 la sută.

  • Bihor - 22,31%

Procentul de promovabilitate la a doua sesiune a Bacalaureatului este, în judeţul Bihor, de 22,31, iar şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Dorel Luca, afirmă că "fiecare elev a luat note după cum a considerat că trebuie să înveţe".

  • Bistriţa-Năsăud - 17,41%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 17,41 la sută în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde examenul a fost promovat de 245 de candidaţi.

  • Botoşani - 16,16%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este în judeţul Botoşani de 16,16 la sută înaintea contestaţiilor, din cei 1.027 de candidaţi prezenţi examenul fiind promovat de doar 166 de candidaţi.

  • Braşov - 19,56%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Braşov este de 19,56 la sută, la sesiune din toamnă prezentându-se la examen 82 la sută dintre candidaţii înscrişi, cinci dintre ei fiind eliminaţi din săli pentru tentative de fraudă.

  • Bucureşti - 15, 93%

În Bucureşti, promovabilitatea la a II-a sesiune este de 15, 93 la sută din numărul candidaţilor înscrişi, însă este de 19 la sută din cei prezenţi la examen.

Doar zece candidaţi au obţinut note peste 9.

  • Buzău - 22,54%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în judeţul Buzău este de 22,54 la sută, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean considerând că rezultatele sunt foarte slabe, dar că erau previzibile.

  • Călăraşi - 14,75%

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Călăraşi este de 14,75 la sută, apropiată de rezultatele de la examenul din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 17,72 la sută.

  • Cluj - 20,62%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului este de 20,62 la sută în judeţul Cluj, iar elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii duminică.

La examenul din această toamnă s-au prezentat 2.357 de elevi din judeţul Cluj, fiind eliminaţi şapte elevi care au fost prinşi că au copiat.

  • Constanţa - 11%

Mai puţin de 11 la sută dintre elevii constănţeni au reuşit să promoveze sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, peste 2.000 de candidaţi obţinând media generală sub 6.00.

  • Covasna - 18,06%

Promovabilitatea la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat este de 18,06 la sută în judeţul Covasna, unde 174 de candidaţi au trecut acest examen.

  • Dâmboviţa - 15,7%

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Dâmboviţa este de 15,7 la sută, cu şase procente mai mică decât cea înregistrată la sesiunea din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 21,6 la sută.

  • Dolj - 12,43%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este de 12,43 la sută în judeţul Dolj, înaintea contestaţiilor, conform rezultatelor anunţate, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

  • Galaţi - 15,39%

Promovabilitatea la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat în judeţul Galaţi este de 15,39 la sută, cea mai mare notă, 9,80, fiind obţinută la Limba şi literatura română.

  • Giurgiu - 38,83

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Giurgiu este de 38,83 la sută, cu peste un procent mai slabă decât cea din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 39,97 la sută.

  • Harghita - 12,2%

Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat este de 12,2 în judeţul Harghita, faţă de 67,41 la sută cât s-a înregistrat în sesiunea de vară.

  • Hunedoara - 18,97%

Doar450 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara din cei 2.371 care s-au prezentat la sesiunea a doua de Bacalaureat au promovat, adică 18,97 la sută, mai puţin de jumătate faţă de sesiunea din vară.

  • Iaşi - 18,84%

Doar 616 absolvenţi de liceu din judeţul Iaşi dintre cei 3.270 înscrişi la sesiunea a doua a Bacalaureatului au promovat examenul, adică 18,84 la sută, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţinând că procentul este mai bun decât cel estimat.

  • Mehedinţi - 52,97%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este de 52,97 la sută în judeţul Mehedinţi, înaintea contestaţiilor, conform rezultatelor anunţate, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, fiind cel mai mare procent înregistrat la nivel naţional.

  • Mureş - 24,85%

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului este de 24,85 la sută în judeţul Mureş, iar la centrul de examinare din localitatea Band, unde cei 11 candidaţi nu au promovat în vară examenul, situaţia s-a repetat.

  • Prahova - 15,95%

Promovabilitatea la sesiunea a doua a Bacalaureatului în judeţul Prahova este de 15,95 la sută, cu două procente mai mică decât în sesiunea de toamnă a anului trecut, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova afirmând că se aştepta la un astfel de procent având în vedere pregătirea candidaţilor.

  • Satu Mare - 16,85

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este de 16,85 la sută în judeţul Satu Mare, înaintea contestaţiilor, conform rezultatelor afişate, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

  • Sălaj - 17,94%

Doar 152 din totalul de peste 800 de candidaţi din Sălaj care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă au obţinut note de trecere, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de 17,94 la sută.

  • Sibiu - 21,95%

Promovabititatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Sibiu, este de 21,95 la sută, elevii nemulţumiţi de notele obţinute putând depune contestaţii duminică după-amiază.

  • Suceava - 36, 31%

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Suceava este de 36, 31 la sută, înaintea cotestaţiilor, după ce în sesiunea din vară au promovat examenul 66,25 la sută dintre candidaţi.

  • Timiş - 14,%

Promovabilitatea la a doua sesiune a Bacalaureatului este de doar 14,5 la sută în judeţul Timiş, şase licee din acest judeţ raportând, duminică, o promovabilitate zero.

  • Vaslui - 31,05%

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului organizată în judeţul Vaslui este de 31,05 la sută, relevă rezultatele preliminare comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, fiind printre cele mai bune rezultate din ţară.

  • Vâlcea - 11,62%

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Valcea este de 11,62%, mult mai slabă în comparaţie cu rezultatele la examenul de Bacalaureat din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 47%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici