BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea în Alba - 17,35 la sută

Doar 17,35 la sută dintre elevii din Alba care au susţinut examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune au reuşit să promoveze, iar în patru licee din judeţ niciun candidat nu a obţinut medie de trecere.

288 afișări

Vicepreşedintele Comisiei de bacalaureat din judeţul Alba, inspectorul şcolar Dan Cherecheş, a declarat, duminică, că în judeţ au promovat, în cea de-a doua sesiune de bacalaureat, 294 de candidaţi din cei 1.695 prezenţi la examen, procentul de promovabilitate fiind de 17,35.

Cherecheş a spus că din patru instituţii de învăţământ din judeţ nu a promovat niciun elev, mai exact la Grupul Şcolar Industrial Jidvei, Grupul Şcolar de Turism Arieşeni, Grupul Şcolar Agricol "Alexandru Borza" din Ciumbrud şi Grupul Şcolar Agromontan "Ţara Moţilor" Albac, ultimul liceu neavând niciun elev promovat şi în prima sesiune de bacalaureat.

VEZI AICI REZULTATELE PE JUDEŢE

Potrivit sursei citate, cea mai mare medie obţinută de un elev din Alba în cea de-a doua sesiune de bacalaureat este 8,53, iar cea mai mică medie cu care un candidat a promovat este 6,00. De asemenea, doi elevi au picat examenul la limită, obţinând 5,98, iar 154 de candidaţi au note peste 5, dar nu au reuşit să obţină media finală peste 6.00 pentru a promova.

Dan Cherecheş a spus că cele mai multe note obţinute de candidaţii care au promovat sunt între 6.00 şi 7.00 (227).

În judeţul Alba, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 2.144 de absolvenţi, dintre care s-au prezentat la probe doar 1.695 de candidaţi. În timpul examenului, zece candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă după ce au fost prinşi cu fiţuici sau telefoane mobile.

În prima sesiune de bacalaureat, promovabilitatea în judeţul Alba a fost 39,79 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici