BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea în Arad - 16,71 la sută

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 16,71 la sută în judeţul Arad, conform rezultatelor afişate, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), cele mai slabe rezultate fiind obţinute de cei care au urmat învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

305 afișări

Conform rezultatelor afişate înainte de contestaţii, în Arad, promovabilitatea la a doua sesiune a bacalaureatului este de 16,71 la sută.

La examenele din sesiunea a doua, din cei 2.804 candidaţi înscrişi în Arad, 560 au absentat de la probe, iar 12 candidaţi au fost eliminaţi pentru că aveau telefoane mobile asupra lor sau au copiat de pe fiţuici.

VEZI AICI REZULTATELE PE JUDEŢE

Din 2.244 de candidaţi prezenţi la probe, doar 375 au fost declaraţi promovaţi.

Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la învăţământul de tip seral sau frecvenţă redusă. Astfel, din 125 de candidaţi de la învăţământul seral care au fost prezenţi la probe, doar patru au fost declaraţi reuşiţi, toţi cu medii sub şapte. La frecvenţă redusă, din 398 de candidaţi, doar 39 au fost declaraţi reuşiţi, trei cu note sub opt, iar restul cu note sub şapte.

În judeţul Arad, au fost înregistrate doar şapte medii mai mari de opt, dar niciuna peste nouă.

Reprezentanţii ISJ Arad lucrează încă la situaţia pe licee, pentru a stabili în care unităţi de învăţământ au fost înregistrate cele mai slabe şi cele mai bune rezultate.

În judeţul Arad, promovabilitatea la examenul de bacalaureat din prima sesiune a fost de 37,46 la sută, cea mai slabă din istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici