Bacău: 75 de case şi 150 de gospodării, inundate în două oraşe şi trei sate din judeţ

Un număr de 75 de case şi 150 de gospodării, din două oraşe şi trei sate din Bacău, au fost inundate în urma ploilor torenţiale căzute în judeţ în ultimele 24 de ore, cu un record de 103 litri/mp în doar două ore, peste 100 de pompieri intervenind pentru evacuarea apei din locuinţe şi gospodării.

322 afișări
Imaginea articolului Bacău: 75 de case şi 150 de gospodării, inundate în două oraşe şi trei sate din judeţ

Bacău: 75 de case şi 150 de gospodării, inundate în două oraşe şi trei sate din judeţ (Imagine: Sebastian Sascău/Mediafax Foto)

Ploile torenţiale căzute în judeţul Bacău au afectat peste 75 de case şi aproximativ 150 de anexe gospodăreşti, curţi şi beciuri, în care apa a intrat odată cu revărsarea unor râuri care s-au colmatat din cauza aluviunilor aduse de torenţi de pe versanţii munţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, zonele afectate sunt în partea de vest a judeţului Bacău, în două oraşe, Comăneşti şi Dărmăneşti, şi trei localităţi, respectiv Căiuţi, Ştefan cel Mare şi Asău. Recordul de precipitaţii a fost înregistrat în localitatea Ciobănuş, unde au căzut 103 litri/mp în doar două ore.

"Încă din cursul serii de marţi, se acţionează în permanenţă pentru evacuarea apei din locuinţe şi gospodării, în sprijinul celor peste 100 de pompieri venind şi angajaţi ai primăriilor, localnici şi beneficiari de venit minim garantat. Important este că s-a acţionat eficient astfel încât nicio viaţă nu a fost pusă în pericol”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Bacău, Dorian Pocovnicu.

Autorităţile băcăuane speră ca, în următoarele 24 de ore, să fie decolmatate toate locuinţele şi gospodăriile afectate de inundaţii, ulterior urmând să se facă şi o evaluare a pagubelor.

Hidrologii au institut miercuri cod portocaliu pe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău, Harghita şi Covasna, unde până joi se pot produce inundaţii locale, în urma scurgerilor pe versanţi, a viiturilor şi a creşterilor de debite, avertizarea intrată în vigoare miercuri, la ora 13.00, fiind valabilă până joi, la ora 13.00.

Potrivit avertizării cod portocaliu, pe râurile din bazinele hidrografice Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Trotuş (judeţele Harghita şi Bacău), Râul Negru (judeţul Covasna) se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri care ar putea depăşi cotele de inundaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici