Băiat de 11 ani în comă, după ce a căzut de la etaj în scara unui bloc. A fost ]mpins de alt copil

Un băiat de 11 ani a ajuns în comă, luni seară, la un spital din Bucureşti, după ce a căzut în interiorul scării unui bloc, unde funcţionează un bar, probabil de la primul etaj, şi s-a lovit puternic la cap.

297 afișări
Imaginea articolului Băiat de 11 ani în comă, după ce a căzut de la etaj în scara unui bloc. A fost ]mpins de alt copil

Băiat de 11 ani în comă la spital,după ce a căzut de la etaj în scara unui bloc şi s-a lovit la cap (Imagine: Octav Ganea - Arhiva MediafaxFoto)

Poliţiştii au stabilit că băiatul de 12 ani ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut în interiorul scării unui bloc din Târgovişte unde funcţionează un bar a fost împins de la etajul al treilea de către prietenul său de 13 ani, cu care se certase în timp de inhalau substanţe toxice.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, iniţial s-a crezut că băiatul ar fi căzut de la etajul întâi, dar în urma cercetărilor s-a stabilit că acesta a căzut de la etajul al treilea, fiind împins de prietenul său, cu care se certase în timp ce inhalau prenadez.

"Poliţia Târgovişte a fost sesizată prin 112 că un copil a căzut pe scara unui bloc din municipiu. O echipă de cercetare a mers la faţa locului, stabilind că minorul, în vârstă de 12 ani, se afla la etajul al treilea al scării de bloc, împreună cu un alt copil de 13 ani şi consumau substanţe toxice, respectiv prenadez. În urma unui conflict, se pare că băiatul de 13 ani l-a împins pe prietenul său, care s-a dezechilibrat şi a căzut în gol", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

Reprezentantul Poliţiei a precizat că băiatul de 13 ani, care până la vârsta de 16 ani nu răspunde penal, a fost internat într-un centru de reeducare din Târgovişte. El este acuzat de vătămare corporală, iar dosarul a fost preluat de un procuror care va decide ce măsuri vor fi luate împotriva acestuia.

Incidentul a avut loc luni, în scara unul bloc din centrul oraşului Târgovişte, unde funcţionează un bar şi unde cei doi copii, care provin din familii cu o stare materială precară, veneau frecvent pentru a-i ajuta pe angajaţii localului la curăţenie.

"Cei doi copii veneau mereu aici şi duceau gunoiul, ne ajutau şi le dădeam bani", a spus o angajată a localului.

În urma incidentului, copilul care a căzut de la etaj a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar ulterior a fost transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală.

"L-am găsit aproape inconştient, cu o plagă mare contuză la cap cu sângerare abundenţă şi probabil şi cu înfundare a osului pentru că era deformat craniul. L-am dus la spital, unde va merge la investigaţii la tomograf şi apoi îl vom duce la spitalul "Bagdasar-Arseni" pentru investigaţii amănunţite şi posibil intervenţie chirurgicală", declara Dan Comanescu, medic la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa.

Barul din scara blocului unde a avut loc incidentul se află la etajul întâi al imobilului, localul fiind cel unde în septembrie 2010 poliţistul Codruţ Oprea a fost lovit în cap cu o sticlă de Daniel Uţă, zis "Danezu", unul dintre "locotenenţii" interlopului Ghenosu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici