Băncescu: Am depus plângere pentru vătămare corporală şi distrugerea maşinii

Coordonatorul de proiect al ASPA Răzvan Băncescu a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că a depus plângere pentru vătămare corporală şi pentru distrugerea maşinii, după incidentul care a avut loc luni noapte, precizând că a fost scuipat şi lovit la un picior, după care a reacţionat pentru a se apăra.

968 afișări
Imaginea articolului Băncescu: Am depus plângere pentru vătămare corporală şi distrugerea maşinii

Răzvan Băncescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am plecat cu greu în intervenţia planificată pentru Sectorul 6, din sediul de pe Şoseaua Olteniţei din Sectorul 4 al Capitalei. Maşinile cu echipele de hingheri au putut pleca numai după ce au sosit la faţa locului echipele de intervenţie rapidă", a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Răzvan Băncescu a precizat că echipele de hingheri s-au regrupat apoi în faţa sediului Primăriei Capitalei, de pe Splaiul Independenţei, iar la plecarea într-o altă cursă, în faţa unui semafor, maşina sa a fost lovită de un alt autoturism, în partea stângă din spate.

"Am fost lovit intenţionat din spate, în partea stângă. Am sunat la 112, am anunţat incidentul. Este vorba de aceeaşi maşină care a blocat ieşirea maşinii personale şi sâmbătă, şi duminică, la ieşirea din sediul de pe Olteniţei. Altercaţia a avut loc în timpul cercetărilor pentru accidentul rutier. Eu le-am făcut semn celor coborâţi din maşina aflată în spatele maşinii mele să se dea mai în spate, moment în care am fost scuipat şi lovit la picior. Am reacţionat pentru a mă apăra", a spus Răzvan Băncescu.

Coordonatorul de proiect al ASPA a mai spus că a depus plângere pentru vătămare corporală şi pentru distrugerea maşinii. "Am depus plângere la poliţie pentru vătămare şi distrugere, urmând să aduc atât raportul medico-legal, cât şi experiza maşinii", a arătat Răzvan Băncescu.

Potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) Răzvan Băncescu, aflat la volanul unui Volkswagen Golf 5, mergea pe Splaiul Independenţei, dinspre strada Virtuţii spre Grozăveşti, iar la un moment dat a intrat de pe banda unu pe banda doi şi s-a ciocnit cu un autoturism Toyota Yaris, condus de o femeie, reprezentanta unui ONG pentru protecţia animalelor.

În urma accidentului, un bărbat aflat în dreapta femeii şi o fată în vârstă de 11 ani au fost răniţi uşor.

La scurt timp după accident a izbucnit un scandal. În jurul orelor 23.50, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că în apropiere de Primăria Capitalei are loc un scandal în care sunt implicaţi mai mulţi membri ai unor ONG.

La faţa locului, unde se aflau aproximativ 50 de persoane, au ajuns poliţiştii Secţiei 20, precum şi un echipaj de la Brigada Rutieră a Capitalei, în condiţiile în care avusese loc şi un accident rutier.

În presă au fost difuzate imagini în care Răzvan Băncescu loveşte un bărbat, apoi scandalul continuă cu o bătaie între acesta şi mai multe persoane.

În urma accidentului rutier pe care l-a provocat, pe numele lui Băncescu a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare pentru vătămare corporală din culpă. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Toate aspectele care privesc acest caz sunt continuate la Brigada Rutieră, iar activitatea de cercetare penală va fi supravegheată şi coordonată de către procurorul de caz, urmând să se dea o soluţie legală după definitivarea cercetărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Potrivit unor surse din Poliţie, luni, în jurul orei 21.00, între un echipaj de hingheri şi membri ai unor ONG-uri de protecţie a animalelor ar fi izbucnit un conflict, pe Şoseaua Olteniţei, în Sectorul 4 al Capitalei.

Poliţiştii Secţiei 26 care au mers la faţa locului au amendat cu 500 de lei un membru al unui ONG de protecţie a animalelor.

Ulterior a avut loc accidentul în care a fost implicat Răzvan Băncescu, în maşina lovită de acesta fiind bărbatul care fusese anterior amendat, o altă membră a unui ONG de protecţie a animalelor şi fata de 11 ani.

Sursele citate au precizat că accidentul s-ar fi produs după o şicanare în trafic, iar ulterior Băncescu şi bărbatul aflat în autoturismul Toyota s-au luat la bătaie.

Poliţiştii de la Secţia 20 l-au amendat cu 200 de lei pe Băncescu. De asemenea, bărbatul care fusese amendat cu 500 de lei a mai primit o amendă de 200 de lei. Cu aceeaşi sumă a fost amendată şi femeia aflată în autoturismul Toyota.

Sancţiunile au fost date pentru provocare şi participare la scandal în locuri publice, au mai spus sursele din Poliţie.

În ultima perioadă au avut loc mai multe incidente între hingheri şi membri ai unor ONG-uri de protecţie a animalelor.

Membrii ONG-urilor susţin că hingherii nu ar mai trebui să ridice câinii fără stăpân de pe străzi, întrucât există o decizie a instanţei care suspendă actul normativ în baza căruia puteau ridica animalele.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 20 iunie, suspendarea executării normelor de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, până la pronunţarea unei decizii definitive asupra unei cereri de anulare a actului normativ.

Potrivit legii adoptate anul trecut, câinii fără stăpân din adăposturile publice pot fi eutanasiaţi, prin decizie a autorităţii locale, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici