Bănicioiu, Corlăţean, Petrescu, Teodorovici şi Cazanciuc au mers să doneze sânge - FOTO

Miniştrii Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de Externe, Titus Corlăţean, Finanţelor, Ioana Petrescu, Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi Justiţiei, Robert Cazanciuc, au mers, joi, să doneze sânge, după apelul făcut în acest sens dat fiind deficitul de sânge din spitale în perioada de vară.

682 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu, Corlăţean, Petrescu, Teodorovici şi Cazanciuc au mers să doneze sânge - FOTO

Bănicioiu, Corlăţean, Petrescu, Teodorovici şi Cazanciuc au mers să doneze sânge (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cei cinci membri ai Guvernului au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, unde patru dintre ei donează în acest moment, în timp ce ministrul Teodorovici a fost respins pentru că ia antibiotice pentru o răceală.

GALERIE FOTO

Directorul Centrului de Transfuzii Bucureşti, Doina Goşa, a declarat că, după apelul făcut de ministrul Sănătăţii, a crescut numărul de donatori, cu 30 - 40 la sută, joi înregistrându-se aproape 400 de donatori.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătăţii a făcut apel către cetăţeni să doneze sânge, având în vedere sesizările primite privind deficitul de sânge şi produse de sânge din unele unităţi sanitare.

"În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20 - 25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate", arăta Nicolae Bănicioiu într-un comunicat.

În plus, ministrul Sănătăţii a cerut reprezentanţilor Institutului Naţional de Hematologie analizarea posibilităţii de prelungire a programului de lucru la centrele de transfuzii, dar şi creşterea numărului de utilizări ale celor cinci centre mobile de recoltare achiziţionate în anul 2009.

"Autocarele trebuie folosite nu numai în locuri publice. Trebuie să se deplaseze la instituţii, firme pentru a recolta sânge de la persoane voluntare, aşa cum se procedează şi în alte ţări europene. Fiecare autocar va deservi un număr de judeţe iar activitatea va fi monitorizată atent în vederea creşterii numărului de donări şi reducerii lipsei de sânge", a adăugat Bănicioiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici