Bănicioiu, despre arestarea celor trei profesori de la UMF: Cine greşeşte trebuie să plătească

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, marţi, întrebat fiind cum comentează faptul că trei profesori de la UMF Iaşi au fost arestaţi, că toţi cei care greşesc trebuie să plătească, dar că nu trebuie anatemizat întreg sistemul, pentru că sunt şi "oameni extraordinari".

741 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu, despre arestarea celor trei profesori de la UMF: Cine greşeşte trebuie să plătească

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

Nicolae Bănicioiu a declarat, marţi, la Iaşi, că arestările celor trei profesori de la UMF Iaşi este un fapt regretabil şi că în cazul unor persoane acuzate de luare de mită nici nu mai sunt alte comentarii de făcut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de către jurnalişti cum comentează faptul că trei profesori renumiţi de la UMF Iaşi au fost arestaţi la sfârşitul săptămânii trecute.

"Cine greşeşte trebuie să plătească. Când cineva comite astfel de fapte, luare de mită, deja nici nu mai sunt alte comentrii de făcut. Astfel de cazuri afectează imaginea întregii bresle şi a sistemului în ansamblu. Dar, dincolo de aceste lucruri, nu trebuie anatemizat întreg sistemul. Avem oameni extraordinari, iar cu o parte dintre ei m-am întâlnit şi azi (marţi - n.r.) la Iaşi", a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit, marţi, la Iaşi, cu autorităţile locale şi judeţene, discutând, între altele şi problema amplasamentului viitorului spital regional de urgenţe, apoi a vizitat Spitalul de copii "Sfânta Maria" şi Spitalul "Sfântul Spiridon”.

Cei trei profesori din cadrul UMF Iaşi, între care şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, au primit, sâmbătă, mandate de arestare pentru 30 de zile, deciziile fiind luate de către judecătorii Tribunalului Iaşi.

Astfel, profesorul Gheorghe Păduraru, şeful disciplinei Anatomie, este acuzat de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj asupra unei studente la Facultatea de Farmacie, după ce ar fi ameninţat-o, în repetate rânduri, că, dacă nu va întreţine relaţii sexuale cu el, fata nu va promova examenul la Anatomie.

Gheorghe Dorobăţ, şeful disciplinei Terapie Intensivă, şi soţia sa, Carmen Dorobăţ, şeful disciplinei Boli Infecţioase, sunt acuzaţi de luare de mită, respectiv trafic de influenţă. Cei doi ar fi primit de la 90 de studenţi câte o sută de euro, pentru a promova la un examen susţinut cu profesorul Gheorghe Dorobăţ, banii fiind strânşi de către soţia acestuia, Carmen Dorobăţ, cadru didactic în cadrul UMF.

Gheorghe Dorobăţ este şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, în timp ce Carmen Dorobăţ ocupă postul de manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici