Bănicioiu: O echipă de control a plecat luni la Spitalul "Elena Doamna" din Iaşi

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că o echipă de control a MS, condusă de secretarul de stat Dorel Săndesc, a mers, luni, la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi, după ce tatăl unui bebeluş mort imediat după naştere a depus plângere la Poliţie.

153 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: O echipă de control a plecat luni la Spitalul "Elena Doamna" din Iaşi

Bănicioiu: O echipă de control a plecat luni la Spitalul "Elena Doamna" din Iaşi (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Întrebat, luni, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, despre situaţia de la maternitatea din Iaşi, Nicolae Bănicioiu a spus că unitatea respectivă nu este în subordinea MS, ”dar trebuie să respecte toate normele şi protocoalele terapeutice pe care care ministerul le propune”, transmite corespondnetul MEDIAFAX.

Chiar azi (luni - n.r.) s-a deplasat la Iaşi secretarul de stat Dorel Săndesc cu o echipă de control stabilită de MS. Lucrurile acolo sunt mai complicate, pentru că nu este primul caz de presupus malpraxis, dar cred că este şi o problemă de management. Maternitatea nu este în subordinea MS, dar trebuie să respecte toate normele şi protocoalele terapeutice pe care care ministerul le propune. Înţeleg din declaraţiile părinţilor că nu s-au respectat. De aceea, am cerut monitorizarea de către minister, am cerut şi implicarea autorităţilor locale, cei care gestionează managementul acolo. Dacă a existat o vină, o culpă de la medic, până la conducerea spitalului, vor plăti pentru asta”, a afirmat Bănicioiu.

Potrivit acestuia, în paralel cu ancheta Ministerului Sănătăţii, la Maternitatea ”Elena Doamna” Iaşi fac anchete Colegiul Medicilor, Poliţia, fiind implicată şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

”Sper ca lucrurile să revină la normal, iar ca lucrurile care s-au întâmplat să nu se mai întâmple”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Poliţiştii ieşeni fac cercetări la Maternitatea "Elena Doamna" după ce tatăl unui bebeluş mort imediat după naştere în unitatea sanitară a depus plângere la Poliţie, acuzând că soţia sa nu a primit îngrijirile medicale necesare.

Tatăl bebeluşului mort la naştere declara că, în noaptea de 8 spre 9 septembrie, cu câteva ore înainte ca soţia sa să nască, în spital nu se afla niciun medic şi că a sunat chiar la 112 pentru a cere ajutor, însă conducerea maternităţii afirma că soţia bărbatului ar fi fost consultată de patru doctori.

De asemenea, tatăl bebeluşului a mai spus că în noaptea dinaintea decesului copilului său soţia a fost supravegheată doar de către o infirmieră, care s-a purtat urât cu el atunci când i-a cerut ajutorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici