Barem Evaluare Naţională. Ce vor avea în vedere profesorii când vor corecta lucrările la Limba şi literatura română DOCUMENT

Marţi, 22 iunie 2021, a avut loc prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Naţională, aceea la Limba şi literatura română.

7419 afișări
Imaginea articolului Barem Evaluare Naţională. Ce vor avea în vedere profesorii când vor corecta lucrările la Limba şi literatura română DOCUMENT

Barem Evaluare Naţională. Ce vor avea în vedere profesorii când vor corecta lucrările la Limba şi literatura română DOCUMENT

În urmă cu scurt timp, Ministrul Educaţiei a publicat şi baremele de corectare pentru Limba şi Literatura Română şi pentru Limba Maternă.

CITEŞTE AICI Evaluare Naţională 2021. Subiectele la Limba şi literatura română. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Iată ce vor avea în vedere profesorii care vor corecta lucrările elevilor.

Barem corectare Limba Română Evaluare Naţionlă 2021 

En VIII 2021 Limba Si Literatura Romana Bar 04 by Mediafax.ro on Scribd

Barem corectare Limba Maternă 2021

En VIII 2021 Limba Romana Pentru Minoritatea Maghiara Bar 04 by Mediafax.ro on Scribd

Evaluare Naţională 2021. Calendarul de desfăşurare

  • 22 iunie - PROBA SCRISĂ: Limba şi literatura română
  • 24 iunie - PROBA SCRISĂ: Matematică
  • 25 iunie - PROBA SCRISĂ: Limba şi literatura maternă
  • 29 iunie - Afişarea rezultatelor
  • 29-30 iunie: Depunerea contestaţiilor
  • 30 iunie - 4 iulie: Soluţionarea contestaţiilor
  • 4 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Evaluare Naţională 2021. Informaţii esenţiale pentru desfăşurarea probei de Limba şi literatura română (marţi, 22 iunie 2021)

Un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect.

Un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

În cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază. Pentru semnalarea problemelor ce pot să apară în desfăşurarea examenului, în zilele desfăşurării probelor, funcţionează TELVERDE ISMB – 0800816021. Programul este 8.00-16.00 de marţi până joi şi 8.00-14.00 vineri.

Pentru sesizarea unor posibile disfuncţionalităţi/nereguli identificate la examenul de Evaluare Naţională, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi TELVERDE - 0800801100, în perioada 22-25 iunie, în intervalul orar 8.00-16.00.

Cum se depun contestaţiile

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici