Băsescu: Băieţii ăştia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie să o exploatăm

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la CNAS, că informaticienii sunt o avere, că trebuie să fie exploataţi, preţuiţi şi utilizaţi, pentru că pot contribui la modernizarea României.

71 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Băieţii ăştia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie să o exploatăm

Băsescu: Băieţii ăştia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie să o exploatăm (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Băieţii ăştia care ne par, aşa, oameni oarecare, dar care înţeleg ce se întâmplă cu sistemele informatice, devin tot mai mult o avere, pe care trebuie să o exploatăm, cu toată modestia pe care o au când îi vedem cum ne explică... Trebuie să le dăm atenţie, să-i preţuim şi să-i utilizăm, pentru că ne pot aduce servicii extraodinare chiar în modernizarea României. Aştept cu nerăbdare să vedem eficienţa acestui sistem. (...) Aştept introducerea Cardului de sănătate la anul. Vreau să ştiţi că este fără posibilitate de extindere de termen. Vom constata că sistemul de sănătate, dincolo de medici, are nevoie şi de informaticieni şi de date de sinteză care să permită decizia", a declarat Traian Băsescu.

El a participat, luni, la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la evenimentul prilejuit de lansarea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat. Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, prin introducerea acestei versiuni a fost obţinută monitorizarea şi eliminarea totală a pierderilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate.

"Numai ce am auzit din prezentare probează eficienţa acestui sistem. Înainte de introducerea sistemului, când adunai toţi pacienţii care erau înscrişi la medicii de familie, România avea 27 de milioane de înscrişi. Când s-a trecut la introducerea în baza de date, s-a constatat că sunt doar 19 milioane şi vreo 800.000. Şapte milioane... Fraudă! La fel ca la asistenţa socială, la fel ca la pensionaţii pe caz de boală, la fel ca în multe alte locuri", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici