Băsescu: Când am vorbit de 6 milioane euro pentru digul din Săuceşti m-am referit la întreaga comună

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Dorneşti, că atunci când a vorbit despre alocarea a şase milioane de euro pentru digul de la Săuceşti s-a referit la întreaga comună, în timp ce premierul, care anunţa alocarea a 1,8 milioane de euro, s-a referit strict la protejarea satului Săuceşti.

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Când am vorbit de 6 milioane euro pentru digul din Săuceşti m-am referit la întreaga comună

Băsescu: Când am vorbit de 6 milioane euro pentru digul din Săuceşti m-am referit la întreaga comună (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Întrebat dacă vor fi găsiţi banii necesari pentru construcţia digului de la Săuceşti, şeful statului a spus că va trebui să fie găsită această sumă, chiar dacă vor fi luaţi bani de la alte domenii, pentru că acel dig trebuie construit.

El a precizat că este vorba despre un dig pe o lungime de 18 kilometri, pentru protejarea întregii comune Săuceşti, investiţia fiind de şase milioane de euro.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii luni, în localitatea suceveană Dorneşti, unde a venit împreună cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea, pentru a inspecta modul în care este instalat podul de pontoane, ca soluţie provizorie până la refacerea podului de pe DN 17 A Siret-Rădăuţi, avariat în urma inundaţiilor.

La Dorneşti, preşedintele a solicitat ofiţerilor SPP să îi îndepărteze pe jurnalişti din faţa sa, după care s-a urcat într-o barcă a armatei şi a trecut pe malul celălalt al râului Suceava, pentru a vedea cum este instalat podul de pontoane. După ce a stat de vorbă cu militarii care lucrau la construcţie, Băsescu a plecat cu un elicopter care a aterizat pe malul râului.

De la Dorneşti, Traian Băsescu va merge la Dorohoi.

Preşedintele Traian Băsescu declara, duminică, la Săuceşti, că vor fi alocaţi şase milioane de euro pentru construcţia digului din comună.

"Vom aloca, în total, şase milioane de euro pentru realizarea unui dig pe o lungime de 18 kilometri, ceea ce înseamnă bani pentru comunele Săuceşti şi Prăjeşti, (n.r. - aceasta din urmă situată în aval de Săuceşti, pe malul Siretului). Banii nu vor veni direct la Primării, ci vor veni prin Ministerul Mediului", afirma Băsescu.

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, în localitatea suceveană Zamostea, că pentru construcţia digului de la Săuceşti, din judeţul Bacău, se vor aloca 1,8 milioane de euro, în condiţiile în care problemele din zona respectivă "se pare" că nu au fost rezolvate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici