Băsescu: În mod categoric nu voi mai utiliza aeronava TAROM pusă la dispoziţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va mai utiliza aeronava pusă la dispoziţie de TAROM pentru vizitele sale externe şi că atunci când va avea nevoie de un avion va închiria în regim charter de la o companie străină.

1595 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În mod categoric nu voi mai utiliza aeronava TAROM pusă la dispoziţie

Băsescu: În mod categoric nu voi mai utiliza aeronava TAROM pusă la dispoziţie (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)

"Categoric nu voi mai utiliza aeronava TAROM pusă la dispoziţie (...) Pur şi simplu s-a propagat o minciună că se cheltuiesc 7 milioane de euro cu avionul pentru preşedinte. Nu este adevărat. Vă asigur că la nevoie, atunci când va fi nevoie, voi lua în charter un avion de la o companie străină, ca să ne spună atunci Guvernul cât costă avionul. Nu voi mai folosi avioane TAROM cum am decis să nu mai folosim nici avioane Romavia la vremea respectivă", a afirmat Băsescu, în conferinţa de presă de joi seară.

De asemenea, întrebat de jurnalişti dacă va rezilia contractul cu TAROM pentru aeronavă, Băsescu a afirmat că nu exista niciun contract deoarece acest avion era închiriat de Preşedinţie în regim charter, însă ulterior, la câteva minute după finalul conferinţei de presă, a revenit şi a precizat că totuşi există un contract cu TAROM pentru acest avion, despre care el nu ştia, însă în mod cert nu este un contract pentru ţinerea la dispoziţia sa a aeronavei.

"Nu aveam niciun contract, noi angajam acest avion charter, la fel cum angajează şi o firmă de turism. Deci noi nu aveam avionul în contract. Nu am ce să reziliez", a afirmat Băsescu în primă fază.

El a menţionat apoi, după încheierea conferinţei de presă, că purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea tocmai l-a informat în lift că există un contract cu TAROM.

"Spune purtătorul de cuvânt că există un contract prin care ne pun avionul la dispoziţie la solicitare. Deci corectez afirmaţia, aflu şi eu acum. Ştiam că închiriem avioanele cu charter, ceea ce este adevărat. Vă asigur că mâine o să vă pun la dispoziţie datele de interes. Dar în mod cert nu este un contract pentru ţinerea la dispoziţie a avionului, ci pentru la dispoziţie charter a avionului. Eu acum am aflat în lift că există o minută între TAROM, un contract între TAROM şi Preşedinţie, deci înseamnă că nu vă pot da mai multe detalii", a mai spus Băsescu.

Conducerea Tarom a solicitat Administraţiei Prezidenţiale să precizeze dacă doreşte continuarea sau rezilierea contractului de închiriere a aeronavei utilizată de preşedinte, într-un "gest de curtoazie", în condiţiile în care conducerea executivă are deja mandat pentru valorificarea aeronavei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici