Băsescu: În România cifra oficială a şomajului este 8,2%, ceea ce înseamnă peste 700.000 de şomeri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la un forum economic desfăşurat la Skopje, că în România cifra oficială a şomajului este 8,2%, ceea ce înseamnă peste 700.000 de oameni fără locuri de muncă, adăugând că nu poate spune că există "semne de început de redresare consistentă".

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În România cifra oficială a şomajului este 8,2%, ceea ce înseamnă peste 700.000 de şomeri

Băsescu: În România cifra oficială a şomajului este 8,2%, ceea ce înseamnă peste 700.000 de şomeri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În România cifra oficială a şomajului este 8,2%, ceea ce înseamnă peste 700.000 de oameni fără locuri de muncă. Şi nu aş putea spune că sunt semnele de început de redresare consistentă. Este adevărat, deşi se înregistrează creşteri în producţia industrială, în ultimele patru-cinci luni consecutiv am avut creştere de producţie industrială, dar serviciile sunt încă într-o situaţie dificilă, construcţiile civile sunt, de asemenea, încă într-o situaţie dificilă", a spus Băsescu, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

El a menţionat că pentru a proteja mediul de afaceri, România, în toată perioada de criză, deşi are un consistent deficit bugetar, nu a mărit taxele.

"Vă garantăm că afacerile dintre oamenii de afaceri români şi macedoneni sunt susţinute politic. Am observat că domnul preşedinte are o îngrijorare, sau ridică problema alimentelor pe care să le cumpărăm din Macedonia. Vreau să ştiţi, domnule preşedinte, că în România o mare parte din comerţ şi din producţia de alimente este controlată de minoritari macedoneni. Deci, şi la noi acasă tot din mâncarea macedonenilor mâncăm", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici