Băsescu: Marele păpuşar la ADS este Ilie Sârbu, tata-socru

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că are informaţii din presă că "marele păpuşar la Administraţia Domeniilor Statului este Ilie Sârbu, tata-socru", el adăugând că acesta ar fi "unul din oamenii foarte influenţi la ADS".

1156 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Marele păpuşar la ADS este Ilie Sârbu, tata-socru

Ilie Sârbu (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)

Băsescu a spus, într-o emisiune difuzată de B1 TV, că a acuzat în trecut două contracte, şi anume EADS şi Bechtel.

"Nu întâmplător, domnul Şova s-a făcut că a dispărut originalul contractului cu Bechtel. Eu zic că trebuie recuperat şi investigat, cum a ajuns România să semneze fără licitaţie, fără o imagine clară asupra costurilor, un asemenea contract, fie că vorbim de EADS, fie că vorbim de Bechtel, fie că vorbim de ceea ce se întâmplă la Administraţia Domeniilor Statului", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a precizat că Administraţia Domeniilor Statului este "o altă zonă" pe care, în opinia sa, instituţiile statului ar trebui să o investigheze. El a adăugat: "Sigur, împreună şi cu ceea ce a făcut fratele meu. Nu vreau să se creeze imaginea că aş vorbi de altele, fără să mă gândesc ce este în apropierea mea".

Preşedintele a comentat faptul că premierul doreşte să trimită Corpul de Control la Administraţia Domeniile Statului.

"Trebuie să îl aibă în vedere şi pe socrul lui, când face la ADS, pentru că nu întâmplător a fost dus ADS-ul în subordinea directă a primului-ministru. Marele păpuşar la ADS este domnul Ilie Sârbu, tata-socru", a susţinut Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că ştie aceste lucruri "dintr-o sursă credibilă".

"Eu afirm că tata-socru este unul din oamenii foarte influenţi la ADS şi că, nu întâmplător, ADS-ul a fost trecut în subordinea directă a primului-ministru. Eu vă spun că am eu informaţii, şi nu vă spun dacă e la nivel oficial sau neoficial", a repetat Traian Băsescu.

Şeful statului a continuat: "La fel cum vă pot spune că la Eximbank s-a făcut un trafic de influenţă uriaş cu privire la numirile care s-au făcut acolo şi va trebui să vedem evoluţia Eximasigurărilor şi a Eximbank, ca urmare a acestor numiri".

Preşedintele a arătat că are "informaţii de presă".

"Am informaţii din presă şi aici, şeful Cancelariei primului-ministru este unul din marii sforari ai numirilor. Domnul Viorică. Dar nu numai la Eximbank. La toate, premierul îşi face treaba, prin acest şef de Cabinet", a declarat Traian Băsescu.

El a mai ţinut să menţioneze că informaţiile sale legate de ADS, de EADS, Eximbank, sunt din presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici