Băsescu: Pasajul Basarab ar trebui să-mi poarte numele

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Hotnews, că nu va participa la inaugurarea pasajului Basarab, apreciind că acesta ar trebui să-i poarte numele, ca multe alte proiecte începute de el şi finalizate în timpul mandatului actualului primar general, Sorin Oprescu.

240 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pasajul Basarab ar trebui să-mi poarte numele

Băsescu: Pasajul Basarab ar trebui să-mi poarte numele (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă va participa la inaugurarea pasajului Basarab, Băsescu a răspuns: "Nu cred. Pentru că dacă aş participa la inaugurarea acestui pasaj aş crea un precedent periculos pentru mine. Explic: ar trebui să merg la tot ce inaugurează Sorin Oprescu. Şi vă dau exemple: proiectul de revitalizare a oraşului vechi - este un proiect contractat în timpul mandatulului meu de primar general, costă 28 de milioane de euro. Proiectul de modernizare a 110 şcoli - este contractat în timpul mandatului meu, se finalizează acum, costă circa 200 milioane euro cu BEI. Ce ar fi să mă duc la 110 şcoli? Nu s-ar mai vedea Oprescu. Proiectul pasajului deja cred că poate să-mi poarte numele. Şi multe altele".

El l-a ironizat pe actualul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, căruia i-a dat asigurări că va participa la inaugurarea autostrăzii suspendate sau la deschiderea Jocurilor Olimpice din 2020.

"În ceea ce-l priveşte, îl asigur că voi merge când se va inaugura autostrada suspendată sau voi deschide Jocurile Olimpice din 2020", a adăugat şeful statului la Hotnews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici