Băsescu speră ca instanţa să suspende greva "iresponsabilă" de la metrou

Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, marţi, pe liderii sindicali de la Metrorex de nesimţire şi a afirmat că greva declanşată este iresponsabilă, exprimându-şi speranţa că instanţa va suspenda protestul cel târziu miercuri.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu speră ca instanţa să suspende greva "iresponsabilă" de la metrou

Băsescu speră ca instanţa să suspende greva "iresponsabilă" de la metrou (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"A fost un senator PSD, Rădoi, lider de la metrou, care a reuşit să blocheze traficul. Cred că este o probă a până unde poate merge cu lipsa de responsabiliate. Nu poţi să condamni un oraş la aglomeraţia care este acum în Bucureşti numai pentru că ai un interes pentru 22 noiembrie", a spus Băsescu, într-un interviu acordat blogger-ului Mirel Valentin Axinte (bleen.ro) şi transmis pe basescu-live.ro.

Preşedintele a spus că liderii sindicali de la Metrorex dau dovadă de lipsă de bun simţ prin această grevă "a iresponsabilităţii".

"Nu cred că îi aduce câştig de cauză candidatului pe care îl susţine Rădoi", a spus Băsescu despre protestul de la Metrorex.

El a precizat că speră ca instanţa să declare, miercuri, greva ca fiind nelegală.

Sindicaliştii din cadrul regiei Metrorex au declanşat greva generală, cerând o majorare salarială de 20 la sută, iar administraţia nu a oferit nimic în plus la salarii. "Am ajuns la grevă generală pentru că refuză să ne mărească salariile, având în vedere că productivitatea a crescut cu peste 30 la sută în 2009", afirmă Ioan Rădoi, liderul sindicatelor de la metrou, fost senator PSD, actual membru al social-democraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici