Băsescu: Susţin programul iniţiat de ministrul Cseke. Vreau să cred că este doar un început

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că susţine programul iniţiat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, afirmând că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, ci trebuie continuată pe direcţia consolidării sistemului de intervenţie de urgenţă.

126 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Susţin programul iniţiat de ministrul Cseke. Vreau să cred că este doar un început

Băsescu: Susţin programul iniţiat de ministrul Cseke. Vreau să cred că este doar un început (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că îl susţine pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cu privire la reforma în sistemul sanitar.

"Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare", a spus şeful statului.

El a adăugat că, în acelaşi timp, trebuie consolidat sistemul de intervenţie de urgenţă, pentru ca oamenii care au nevoie să poată fi transportaţi imediat la un spital dotat, unde să nu existe riscul de a nu putea fi trataţi, "cum se întâmplă la spitale foarte mici".

"Deci, susţin programul iniţiat de ministrul Cseke, vreau să cred că este doar un început. Spitalele fără dotare şi fără un personal de înaltă calificare nu pot rezolva problemele grave care apar şi care necesită intervenţie, iar spitale în care să asigurăm doar zile nesfârşite de spitalizare pentru a se putea încasa banii de la Casa Naţională de Sănătate iarăşi nu sunt utile sistemului de sănătate, duc resursa financiară, şi aşa puţină, în direcţia ineficienţei", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a precizat că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, ci trebuie continuată cu concentrarea capacităţii de intervenţie eficientă în salvarea acelora care sunt afectaţi de boli grave şi de accidente.

Din 1 aprilie, 67 de spitale au fost închise, Ministerul Sănătăţii propunând reorganizarea lor în cămine de bătrâni. Angajaţii din aceste unităţi sanitare vor fi redistribuţi în alte spitale sau pot opta să rămână în

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici