Berca: Ar putea fi anunţată, miercuri, o posibilă situaţie de urgenţă legată de inundaţii

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) şi Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ar putea anunţa, miercuri, o "posibilă situaţie de urgenţă" legată de inundaţii, a declarat marţi seară ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

1010 afișări
Imaginea articolului Berca: Ar putea fi anunţată, miercuri, o posibilă situaţie de urgenţă legată de inundaţii

Gabriel Berca (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Acesta nu a dat mai multe detalii despre subiect, spunând doar, în finalul declaraţiei sale, că speră să nu fie "probleme, în continuare, cu inundaţiile".

În declaraţia de presă de marţi, Berca a prezentat un bilanţ al problemelor cauzate de ninsorile din ultima perioadă. Berca a spus că 408 localităţi erau în continuare izolate marţi seară iar 200 de segmente de drumuri judeţene erau impracticabile în cele 25 de judeţe în care au apărut consecinţe ale fenomenelor meteo extreme.

"Situaţia drumurilor naţionale se schimbă de la oră la oră", a spus Berca, precizând că deschiderea traficului rutier şi feroviar este în vârful listei de priorităţi pe termen scurt ale Ministerului.

Potrivit lui Berca, 4.800 de angajaţi ai MAI interveneau în sprijinul sinistraţilor cu circa 2.000 de vehicule. Cu toate acestea, Berca le-a cerut şi prefecţilor şi autorităţilor locale să colaboreze "indiferent de culoarea politică", să intervină şi "să rămână pe poziţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici