Bercea Mondial, cercetat într-un nou dosar penal: Pentru ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă

Cunoscutul cap al lumii interlope din Slatina Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cercetat într-un nou dosar penal pentru ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă, după ce l-ar fi ultragiat pe şeful Poliţiei din Drăgăneşti-Olt, dosarul fiind preluat de Parchetul Tribunalului Olt.

53 afișări
Imaginea articolului Bercea Mondial, cercetat într-un nou dosar penal: Pentru ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă

Bercea Mondial, cercetat într-un nou dosar penal: Pentru ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Olt, comisar Claudia Radu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au început, luni, urmărirea penală împotriva lui Bercea Mondial.

"Şeful Poliţiei Drăgăneşti-Olt a făcut un raport pe care l-a înaintat inspectorului-şef al IPJ Olt prin care spune că a fost ultragiat de către Sandu Anghel. Raportul a fost înaintat către Parchetul competent cu soluţionarea. Azi (luni - n. r.), am fost informaţi că în cauză s-a început urmărirea penală pentru ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX comisar Claudia Radu.

Cunoscutul cap al lumii interlope din Slatina a fost arestat de Tribunalul Olt într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

După incident, atât Ionuţ Anghel, zis Mercedes, cât şi rudele tânărului aflate în localul unde a avut loc altercaţia au susţinut că victima a fost înjunghiată de către Bercea Mondial. Ulterior, rudele tânărului înjunghiat şi-au schimbat declaraţiile, afirmând că cel care l-a înjunghiat pe Mercedes este unul dintre fiii minori ai lui Bercea Mondial.

Sandu Anghel, arestat pentru tentativă la omor calificat, susţine în declaraţia dată instanţei că este convins că "atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal", date fiind "alianţe" cu persoane publice importante, "care i-au botezat pe fiii săi", potrivit referatului Tribunalului Olt.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

Miercuri, Curtea de Apel Craiova va judeca recursul lui Bercea Mondial faţă de decizia Tribunalului Olt, care a respins în urmă cu patru zile cererea acestuia de eliberare provizorie sub control judiciar.

Sandu Anghel a declarat recurs, joi, chiar în sala de judecată a Tribunalului Olt, imediat după ce completul de judecată a anunţat că respinge cererea sa de eliberare provizorie sub control judiciar. Dosarul de recurs a fost înregistrat, vineri, la Curtea de Apel Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici