Bilanţul inundaţiilor: 22 de persoane decedate, 7.000 evacuate - VIDEO

Inundaţiile din ultimele zile au ridicat numărul persoanelor decedate la 22 cazuri, iar alte aproximativ 7.000 de persoane au fost evacuate, potrivit datelor prezentate miercuri în şedinţa de guvern.

117 afișări
Imaginea articolului Bilanţul inundaţiilor: 22 de persoane decedate, 7.000 evacuate - VIDEO

Bilanţul inundaţiilor: 22 de persoane decedate, 7.000 evacuate (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

La aceasta se adaugă 2.917 locuinţe inundate şi 206 case distruse.

Ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, a declarat anterior că, marţi, au fost efectuate demersuri pentru a accesa Fondul Solidaritatea al Comisiei Europene, care poate fi accesat în două situaţii - în situaţie de forţă majoră, dacă pagubele depăşesc trei miliarde de euro, ceea ce nu este cazul României, sau dacă într-o perioadă limitată de timp pagubele depăşesc 0,6% din PIB, care este situaţia României. Potrivit ministrului, astfel va putea fi accesat un ajutor de 75 milioane euro.

El a mai declarat că, la fel ca în 2004 şi în 2006, Ministerul Muncii va acorda fiecărei familii care are membri decedaţi în inundaţii un ajutor social de 50 de milioane de lei vechi.

Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici