Blaga, despre raportul Curţii de Conturi privind sumele cheltuite fără bază legală: Cei în cauză vor da explicaţii

Copreşedintele ARD Vasile Blaga a declarat luni, în legătură cu raportul Curţii de Conturi în care sunt semnalate nereguli la Consiliile Judeţene Suceava şi Dâmboviţa, că cei în cauză vor da explicaţii, iar Curtea de Conturi ar trebui să facă astfel de audituri în fiecare judeţ din România.

300 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre raportul Curţii de Conturi privind sumele cheltuite fără bază legală: Cei în cauză vor da explicaţii

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă avea cunoştinţă de neregulile sesizate în raportul Curţii de Conturi în privinţa Consiliilor Judeţene Suceava şi Dâmboviţa, conduse de lideri ai PDL Gheorghe Flutur şi Florin Popescu, Blaga a spus că este absolut convins că cei în cauză vor da răspunsuri şi a arătat că raportul Curţii a fost de fapt un răspuns la o solicitare a unor senatori USL.

El a arătat că senatorii USL s-au concentrat doar pe trei Consilii Judeţene şi o primărie, Deva şi că ar fi bine ca membri Curţii de Conturi să facă astfel de audituri în fiecare judeţ din România.

Liderul PDL a spus că a cerut atunci când s-a discutat în Plen solicitarea senatorilor USL acest lucru dar că cei de al USL au fost majoritari.

"Cred că domnul Văcăroiu împreună cu membri Curţii de Conturi vor face aceleaşi lucru în toate Consiliile Judeţene şi primăriile din ţară", a adăugat Blaga.

Coordonatorul campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, a spus că nu cunoaşte conţinutul raportului Curţii de Conturi şi că, personal, a avut la Primăria Capitalei un raport al Curţii ale cărui sesizări au fost anulate de instanţă.

"Nu cunosc conţinutul raportului Curţii de Conturi, eu, personal, la Primăria Capitalei am avut un raport al Curţii de Conturi care a reţinut patru lucruri pe care instanţa le-a anulat. Rămâne ca cei implicaţi să dea explicaţii", a comentat Videanu.

Sume de milioane de lei cheltuite fără bază legală pentru studii de fezabilitate, sporuri de "penibilitate" şi prime de sărbători, apartamente închiriate în străinătate, sponsorizări pentru cluburi de fotbal şi biserici au fost constatate de Curtea de Conturi la nivelul a şase administraţii locale.

Curtea de Conturi a înaintat conducerii Senatului un raport privind controalele făcute la nivelul a şase administraţii locale în judeţele Suceava şi Dâmboviţa şi în municipiile Deva, Craiova, Ploieşti, Haţeg.

Inspectorii de conturi au verificat modul de cheltuire a banilor publici în 2011, la solicitarea Senatului, majoritatea autorităţilor locale vizate fiind conduse în acel moment de reprezentanţi ai PDL.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici