Boc: Discuţia cu sindicatele continuă, dar există opinii total diferite privind cheltuielile

Ministerele Finanţelor şi Muncii vor continua discuţiile cu sindicatele până miercuri, când Guvernul va aproba scrisoarea FMI, şi vor accepta propunerile acestora doar dacă sunt argumentate, dar acum există opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor, a afirmat premierul Emil Boc.

24 afișări
Imaginea articolului Boc: Discuţia cu sindicatele continuă, dar există opinii total diferite privind cheltuielile

Boc: Discuţia cu sindicatele continuă, dar există opinii total diferite privind cheltuielile

El a arătat, la finalul întâlnirii cu sindicatele, organizată la sediul Ministerului Finanţelor, că există puncte de vedere total diferite în ceea ce priveşte majorările de taxe, care ar fi cerute de sindicate, şi menţinerea taxelor la nivelul actual cu reducerea cheltuielilor bugetare, variantă pentru care se pronunţă Guvernul.

"Există în câteva domenii puncte total diferite, cum ar fi opţiunea sindicatelor pentru majorarea taxelor, respectiv opţiunea Guvernului pentru nemajorarea taxelor şi reducerea cheltuielilor bugetare. Există alte puncte unde pot fi găsite nuanţe şi discutate în continuare, iar în consecinţă ministrul Finanţelor şi cel al Muncii vor face evaluarea tuturor măsurilor propuse şi dacă aceste măsuri vor fi susţinute de argumente concrete, cu cifre şi fapte, pot fi avute în vedere de către Guvern", a afirmat premierul.

El a atenţionat însă că în lipsa măsurilor de austeritate propuse de Guvern, România ar fi obligată să se împrumute suplimentar cu alte miliarde de euro, fonduri utilizate nu pentru investiţii, ci pe componente sociale.

"Guvernul este receptiv, dar nu poate fi orb la realităţile economice", a adăugat Boc.

Boc: Ştiu că Guvernul nu este simpatizat, dar fără aceste măsuri ajungem la dezastru

"Ştiu că în acest moment Guvernul pe care îl reprezint nu este un Guvern simpatizat, pentru că dacă ar fi un Guvern simpatizat, ar putea conduce România la dezastru şi am putea pune în pericol viitorul acestei ţări", a spus Boc.

El a susţinut din nou că măsurile de austeritate sunt impuse atât de criza economică, cât şi de derapajele înregistrate în perioada 2007-2008 în politica salariilor şi pensiilor şi l-a acuzat încă o dată pe fostul ministru liberal al Finanţelor Varujan Vosganian de iresponsabilitate în gestionarea politicii fiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici