Boc: Niciun centimetru de asfalt din drumul finanţat pe bani UE nu este legat de casa părinţilor mei

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că drumul finanţat din fonduri europene din zona satului Răchiţele nu are nicio legătură cu locuinţa părinţilor săi sau a fratelui său, deoarece porneşte de la ieşirea din sat şi continuă 21 kilometri spre Padiş-Ic Ponor, zonă turistică importantă.

682 afișări
Imaginea articolului Boc: Niciun centimetru de asfalt din drumul finanţat pe bani UE nu este legat de casa părinţilor mei

Emil Boc (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

El a arătat că s-a informat în ultimele ore despre acest proiect.

"Drumul finanţat din fonduri europene nu are nicio legătură cu casa părinţilor mei, a fratelui meu sau a nu ştiu cărei pensiuni, pentru că nu începe şi nu se termină acolo. Niciun metru de asfalt pe bani europeni nu este legat de traseul spre casa părinţilor mei sau a fratelui meu. Drumul pe fonduri europene începe de la ieşirea din sat şi se duce pe 21 kilometri spre Padiş-Ic Ponor, zonă importantă din punct de vedere turistic, proiect demarat de conducerea liberală a Consiliului Judeţean în 2006. Niciun centimetru de asfalt din acest drum nu este legat cu locul unde stau părinţii mei", a spus Boc.

Drumul principal din satul Răchiţele, localitatea natală a premierului Emil Boc, este inclus într-un proiect de modernizare derulat de Consiliul Judeţean Cluj, şeful Guvernului fiind întrebat şi joi despre lucrările de asfaltare din zonă, care ar fi făcute până la casa părintească a acestuia.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă poate să dea detalii despre proiectul de aproximativ 14 milioane de euro care vizează asfaltarea unui drum din Răchiţele care ar duce până unde este casa părintească a lui Boc, premierul a răspuns: "Eu cred că primarul din comună vă poate da toate acele detalii. Nu am informaţii despre asemenea proiecte din fiecare comună din România".

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Mărgău, Sorin Suciu, de care aparţine satul natal al premierului Emil Boc, Răchiţele, a spus că drumul din Răchiţele este inclus într-un proiect de modernizare finanţat din fonduri europene şi derulat prin Consiliul Judeţean, primarul negând că drumul este asfaltat doar până la casa părinţilor şefului Guvernului.

Suciu a declarat, joi, că drumul din sat este modernizat în urma unui proiect finanţat din fonduri europene care se adresează zonei turistice Răchiţele - Ic Ponor.

Directorul Regiei Autonome de Administrarea a Domeniului Public şi Privat a judeţului Cluj, Mircea Avram, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că proiectul Răchiţele - Prislop - Ic Ponor începe de la ieşirea din satul Răchiţele, iar drumul are o lungime de 22 de kilometri.

"Proiectul de modernizare a drumului din zona turistică Ic Ponor are o lungime de 22 de kilometri şi este finanţat din fonduri europene. Valoarea sa este de circa 8 milioane de euro. Nu are nicio legătură cu Emil Boc, proiectul fiind început în 2006, când preşedintele CJ Cluj era liberalul Marius Nicoară. Drumul prin satul Răchiţele până la partea asfaltată din proiectul cu finanţare europeană va fi modernizat printr-un proiect al CJ Cluj privind drumurile judeţene", a spus Avram.

Lucrările la drumul Răchiţele - Prislop - Ic Ponor au început în anul 2009.

În Programul Operaţional Regional pentru perioada 2007-2013, este prevăzută modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele - Prislop - Ic Ponor pentru care este acordată prefinanţare în valoare de aproape 15 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici