Boc nu mai vrea surse de abuz în legislaţia achiziţiilor publice

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că un grup constituit la Ministerul Finanţelor lucrează la perfecţionarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, pentru eliminarea potenţialelor surse de abuz.

19 afișări
Imaginea articolului Boc nu mai vrea surse de abuz în legislaţia achiziţiilor publice

Boc nu mai vrea surse de abuz în legislaţia achiziţiilor publice (Imagine din arhivă; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Boc a afirmat, la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România, care se desfăşoară la Cluj, că şi primarii pot scurta termenele de la licitaţii.

"Un grup de lucru constituit la Ministerul Finanţelor, împreună cu ANRMAP, lucrează la perfecţionarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, pentru eliminarea potenţialelor surse de abuzuri. Ministrul Blaga ne-a explicat că se vine la licitaţii cu un preţ sub cel din caietul de sarcini, din studii de fezabilitate, iar actuala legislaţie nu este destul de flexibilă pentru a putea alege cea mai bună soluţie", a spus Boc.

Acesta a precizat că se va lucra mai departe la cadrul achiziţiilor publice şi a făcut apel la primari să scurteze şi ei termenele de la licitaţii, unde este posibil.

Premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, participă, vineri, la Cluj-Napoca, la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), la care sunt dezbătute propunerile AMR de îmbunătăţire a cadrului legislativ specific administraţiei locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici