Boc: Numărul de bugetari a scăzut la 1,26 milioane persoane

Numărul de bugetari a scăzut la 1,261 milioane persoane, prin aplicarea standardelor de cost în administraţie, a anunţat, joi seara, premierul Emil Boc.

44 afișări
Imaginea articolului Boc: Numărul de bugetari a scăzut la 1,26 milioane persoane

Boc: Numărul de bugetari a scăzut la 1,26 milioane persoane (Imagine: Luiza Puiu/Arhiva Mediafax Foto)

El a arătat, la postul public de televiziune, că este necesar în continuare ca România să aibă în fiecare domeniu atâţia angajaţi "cât are nevoie".

La sfârşitul anului trecut, şeful Guvernului a anunţat că numărul de bugetari a scăzut la 1,27 milioane persoane, sub limita convenită cu FMI, iar procesul de restructurare va continua şi în acest an, în domenii în care procedurile nu au fost încă finalizate, precum ministerele Administraţiei şi Finanţelor.

Secretarul de stat în minister Gheorghe Gherghina declara atunci că un număr de 2.000 angajaţi din structura Ministerului Finanţelor vor fi disponibilizaţi până în martie 2011.

Scrisoarea suplimentară convenită cu Fondul Monetar Internaţional la finalul misiunii din octombrie-noiembrie 2010, obţinută şi prezentată atunci de MEDIAFAX, relevă că Guvernul s-a angajat ca reducerea numărului de angajaţi în sectorul public să continue şi în acest an, "printre altele" menţinând politica de angajare doar a unei persoane pentru şapte posturi eliberate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici