Bogdan Mararu susţine că nici el şi nici membrii familiei sale nu desfăşoară activităţi "mafiote"

Bogdan Mararu, care a fost vizat de o tentativă de asasinare prin montarea unei bombe sub maşina sa, în Piatra Neamţ, susţine că nici el şi nici membrii familiei sale nu desfăşoară activităţi "mafiote" şi nu conduc "un clan de interlopi", astfel de asocieri afectând copiii din familie.

453 afișări
Imaginea articolului Bogdan Mararu susţine că nici el şi nici membrii familiei sale nu desfăşoară activităţi "mafiote"

Bogdan Mararu susţine nici el şi nici membrii familiei sale nu desfăşoară activităţi "mafiote" (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Membrii familiei Mararu mulţumesc, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, reprezentanţilor Poliţiei Române, ai DIICOT, DGIPI şi ai SRI "pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi ajutorul acordat", în cazul tentativei de asasinare a lui Bogdan Mararu prin montarea unei bombe sub maşina acestuia.

În comunicatul respectiv se arată că membrii familiei Mararu "respectă libertatea de exprimare a presei, dar roagă reprezentanţii mass-media să informeze opinia publică conform normelor deontologice ale profesiei de jurnalist, în mod corect şi obiectiv", precizându-se că în cadrul ştirilor şi reportajelor difuzate vineri "reprezentanţii mass-media au folosit adesea un limbaj jignitor la adresa lor, au insinuat fapte nereale şi au oferit informaţii fără a verifica sursa şi veridicitatea acestora", fiind date două exemple în acest sens.

Conform sursei citate, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu nu desfăşoară activităţi "mafiote" şi nu conduc "un clan de interlopi", nefiind cercetaţi în niciun dosar penal.

"Părinţii fraţilor Mararu sunt oameni simpli, în vârstă, cu frica lui Dumnezeu, care nu au creat niciodată probleme în comunitatea din care fac parte. Soţiile fraţilor Mararu, inclusiv soţia defunctului Mararu Gheorghe, la fel ca orice mamă, doresc linişte pentru a-şi creşte copii. Restul membrilor familiei Mararu, respectiv fraţii Bogdan şi Răzvan, nu desfăşoară activităţi «mafiote» şi nu au constituit şi nu conduc «un clan de interlopi». Aceştia nu sunt implicaţi sau cercetaţi în niciun dosar pentru săvârşirea de infracţiuni", se precizează în comunicatul citat.

Membrii familiei Mararu mai spun, în comunicat, că asocierea lor cu imaginea unui clan mafiot afectează "în special dezvoltarea minorilor", care merg la şcoală, aceştia fiind marginalizaţi sau "supuşi unui factor de stres ridicat datorită comentariilor făcute la adresa lor".

Vineri dimineaţă, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi SCCO Neamţ, au prins în flagrant delict trei tineri membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism. Conform DIICOT, sub coordonarea liderului grupării, în vârstă de 43 de ani, suspecţii au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, "în vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului".

Atentatul cu bombă a avut loc vineri dimineaţă pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ, pachetul cu dispozitiv exploziv fiind montat sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. În zona respectivă se află sediul Direcţiei de Finanţe, Spitalul Judeţean, două biserici şi o bancă.

Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată timp de aproximativ 12 ore.

Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, declara, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX că zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. El preciza că starea de alertă din Piatra Neamţ a fost declanşată în jurul orei 02.00, când a fost semnalată bomba.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, afirma, vineri, că suspecţii erau monitorizaţi de SRI şi DIICOT încă din luna decembrie, iar vineri dimineaţă SRI a intervenit pentru prinderea acestora.

El preciza că vineri dimineaţă, încă din jurul orei 03.00, o echipă de pirotehnişti ai Brigăziii specializate antiteroriste a SRI s-a aflat la faţa locului şi a aplicat procedurile standard pentru aceste situaţii, însă s-a decis ca acţiunea să fie coordonată de o echipă suplimentară care a fost trrimisă de la Bucureşti. Operaţiunea de detonare a bombei a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Potrivit acestuia, SRI a găsit sub maşina de la Piatra Neamţ "un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină".

Vineri seară, cinci persoane duse la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ în cazul tentativei de asasinat a lui Bogdan Mararu au fost reţinute. Procurorii DIICOT au solicitat Curţii de Apel Bacău arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a celor cinci, pentru terorism.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

În 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici