Botoşani: Percheziţii la contrabandişti de ţigări. Doi poliţişti de frontieră şi un primar sunt vizaţi

Aproape 80 de percheziţii au loc, luni, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Timiş, pentru destructurarea a două grupări specializate în contrabandă cu ţigări care acţionau la graniţa cu Republica Moldova, în acest dosar fiind vizaţi şi doi poliţişti de frontieră şi un primar din Botoşani.

382 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Percheziţii la contrabandişti de ţigări. Doi poliţişti de frontieră şi un primar sunt vizaţi

Botoşani: Percheziţii la contrabandişti de ţigări. Doi poliţişti de frontieră şi un primar sunt vizaţi (Imagine: Liviu Matei / Mediafax Foto)

Un număr de 78 de percheziţii au loc, luni, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Timiş, la acţiune participând 265 poliţişti de frontieră de la Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, sub coordonarea DIICOT-Serviciul teritorial Botoşani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, acţiunea vizează două grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări şi care acţionau în zona de nord a judeţului Botosani, la graniţa cu Republica Molodova şi Ucraina.

Procurorii DIICOT spun că în acest dosar sunt vizaţi şi doi angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi un primar al unei comune din Botoşani.

Conform sursei citate, cele două grupări au traficat, începând cu luna februarie a acestui an, 597.351 de pachete cu ţigări de contrabandă‚ iar anchetatorii au confiscat de la membrii grupării, care erau monitorizaţi de mai mult timp, aproximativ 100.000 de pachete cu ţigări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici