Botoşani: Percheziţii la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală de peste două milioane lei

Poliţiştii fac, joi, 17 percheziţii în judeţul Botoşani, la mai multe firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală, după ce ar fi exploatat nelegal şi ar fi vândut peste 56.000 de tone de produse de balastieră, prejudiciul produs fiind estimat la peste două milioane de lei.

106 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Percheziţii la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală de peste două milioane lei

Botoşani: Percheziţii la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală de peste două milioane lei (Imagine: Alexandru Solomon/Arhiva Mediafax Foto)

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii de investigarea fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani, la 17 adrese, printre care şi sediile mai multor firme care desfăşoară activităţi în domeniul extracţiei, prelucrării şi valorificării de produse de balastieră.

"Acestea sunt suspectate de evaziune fiscală, constând în aceea că, în perioada august - noiembrie a.c., ar fi desfăşurat activităţi de exploatare nelegală şi valorificare fără înregistrare în evidenţele contabile a peste 56.000 de tone produse de balastieră. Prejudiciul creat în dauna bugetului general consolidat al statului este estimat la peste 2.000.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii caută documente contabile sau alte înscrisuri care să probeze infracţiunile de care sunt suspectate persoanele vizate.

La percheziţii participă poliţişti de investigarea fraudelor din IPJ Botoşani şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Botoşani. Acţiunea este coordonată de Parchetul Tribunalului Botoşani, fiind sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici