Braşov: Bărbat reţinut în cazul dublei crimei din Şimon

Procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Braşov au anunţat luni seara reţinerea pentru 24 de ore unui bărbat, suspect în cazul dublei crime din Şimon.

1212 afișări
Imaginea articolului Braşov: Bărbat reţinut în cazul dublei crimei din Şimon

Sursa foto: MediafaxFoto

Procurorii susţin că suspectul este văr al bărbatului găsit mort luni dimineaţa în localitatea Şimon. Acesta ar fi păstruns în casa celor doi soţi prin spargerea geamului unei dintre uşile de acces.

„În urma unor cercetări complexe începute de dimineaţă, imediat după sesizare şi terminate în jurul orei 21.30, respectiv acte medicale, constatări medico-legale preliminare, declaraţiile inculpatului de recunoaştere parţială a faptelor şi declaraţiile a 4 martori (membrii de familie cu inculpatul şi cu victimele), din cercetările efectuate la faţa locului, percheziţia domiciliară la locuinţa inculpatului şi alte investigaţii ale organelor de cercetare penală, procurorul de caz a reţinut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 15/16.01.2023, pe fondul unui conflict mai vechi cu vărul şi vecinul său P.N.A., inculpatul P.I.D. s-a înarmat cu un cuţit şi un topor şi a pătruns prin efracţie (spargerea geamului uneia dintre uşile de acces) în imobilul de domiciliul al soţilor P.A.I. şi P.N.A., situat în localitatea Şimon. În dormitorul soţilor P., inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu obiect/obiecte tăietor/tăietoare victimelor P.A.I. şi P.N.A., aceştia decedând ca urmare a loviturilor”, arată procurorii braşoveni.

Faţă de inculpat a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi omor calificat. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

La cercetări au participat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, inspectorul sef adjunct pe linie de investigatii criminale din cadrul IPJ Braşov, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Poliţia Staţiunii Bran, Poliţia Municipiului Braşov şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. De asemenea, IGPR a oferit suport prin Direcţia de Investigaţii Criminale şi Institutul Naţional de Criminalistică.

Cei doi soţi, un pompier şi o asistentă medicală, au fost găsiţi luni dimineaţa morţi în casă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici